Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

29. 11. 2008, 14:54
Beruška
2 Endee: Ono je jedno, která strana to říká, problém je, že tam ten rasismus existuje.
Já jsem ani tak nemluvila o tom, kdo za co může, jako spíš o tom, že někteří lidi na škole mají problém s tím, že škatulkují lidi, kteří jim vaděj. Viz otázka jednomu našemu učiteli od nepříliš inteligentního spolužáka: ,, Pane profesore, vadí vám víc cikáni nebo homosexuálové?'' Nevím, jak to popsat, ale hrozně mě to štve.
27. 11. 2008, 18:37
Endee
předchozí 2 Beruška
27. 11. 2008, 18:36
Endee
http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/57168/Vypichni-ty-bily-svini-oci-Aneb-rasismus-v-Cechach.html

Když už jsme u těch romů, tak si myslim, že káždá mince má dvě strany. Netušim, kdo by měl nebo neměl dostat do držky, jak si psala, ale osobně se domnívám, že podobný nálady jsou oboustranný. ...Doporučuju hlavně fotky ze Slovenska, který autor pořídil a musim potvrdit, že to neni výjimka. Většina vesnic má další podobnou vesničku v okolí(hlavně na východnim Slovensku).
27. 11. 2008, 16:08
Esqymag (centrum cz alt64 harry counter)
Pardon, viset. V zápalu boje mi to nedošlo.
27. 11. 2008, 15:42
Esqymag (centrum cz alt64 harry counter)
2Beruška: Momentálně pracujeme na projektu jaderné zdroje. Do měsíce by to mělo vyset na nástěnce u chemie (doufám). Pokud budeš mít hlubší zájem, není problém se někde sejít.
Princip školy je v tom, aby tě připravila do života. Můžeš učit co chceš, ale nejdůležitější je se naučit učit a hledat info. Potom se můžeš učit jenom na maturitu a potom to zase z klidem nechat vyprchat. Pokud se k ní teda dostaneš. Ostatním pak bude jedno, co všechno si se ve škole učila , jim půjde o to abys byla schopná dostat se do nového problému a rozumět mu.
2Věra: Ona by se ani nemusela učit, pokud by si člověk uvědomil, že je součástí přírody. Čím dál tím víc se dostáváme na opačný břeh řeky. Co se stane, až se tam dostaneme? Člověk nemůže bez přírody žít a přesto se od ní pořád odpoutává čím dál tím víc. A nejhorší na to je, že hrstka lidí nemá žádnou šanci proti zbytku světa...
27. 11. 2008, 14:44
Beruška
Ani ne učit, jako spíš pěstovat. Prostě ukázat, že i nelidé mají svou určitou cenu, i když nemají IQ jako my a žijí odlišné životy, nicméně my je potřebujeme. Když vidím, jak někde parta kluků rozšlape šneka, protože si myslí, že je to děsně hustý, mám chuť vraždit.
Nebo nabídnout diskuzi a výměnu názorů. Docela mě štve, že když jsme probírali jadernou energii, učili jsme se akorát, jak to vypadá uvnitř. Sice jsme ještě měli přednášku odborníka, ale mě by zajímaly i argumenty protistrany. Já bohužel nemám o téhle problematice hluboké znalosti, tak bych uvítala, kdyby mi někdo srozumitelně vysvětlil dopady a přínosy na životní prostředí. To jsem teďka trochu odbočila...
Já vím, že znalosti jsou taky důležitý, ale upřímně: Není důležitější, abychom si ze školy odnesli nějaké hodnoty? Je krásný znát nazpaměť etnologické rozvrstvení Evropy, ale když ti, kteří disponují těmito znalostmi, tvrdí, že Romové by měli ,, dostat do držky'', chce se mi brečet.
27. 11. 2008, 14:36
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
On je to mozna sirsi problem, nez jen laska prirode. Mozna je to spis ucta k praci jinych lidi - uklizecek, pokud jde o binec ve tridach, komunity v obci, pokud jde o projevy vandalismu.. a jeste sireji - proste neobtezovat okoli svymi projevy, hlucnosti, kourenim, kde se to nema, sprostactvim. A ta priroda se tam vejde taky, at chceme nebo ne, jsme jeji soucasti.
A kde se to uci? To je tezka otazka, ja bych rekla, ze uz ve velice utlem veku, a to napodobovanim tech k nimz jeste v tomto veku mame nejakou uctu (myslim rodice, ucitele...)
27. 11. 2008, 11:22
spf
jak by se mela ucit laska k prirode? nemyslim to nijak zle, zajimal by me nazor:)
26. 11. 2008, 6:55
Beruška
2 Věra Scheirichová: Jedna věc je naučit se nervovou soustavu nezmara, druhá je cítit lásku k přírodě. To se tady bohužel neprobírá.
25. 11. 2008, 15:35
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Přidávám se k paní kolegyni Vlčkové. Ve fyzice je to podobné. Už mě taky napadá, proč naši studenti jezdí na ekologické kurzy, vyhrávají ekologické soutěže a ve svých učebnách se chovají jako... Asi to bude tím, že to nejsou titíž studenti, ale vy, co máte trochu zájem, nemůžete si to se svými méně uvědomělými kolegy probrat?
24. 11. 2008, 21:32
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
A tak se mi tam omylem dostal i původní text, ale myslím, že není vůbec s rozporu, jen se trochu opakuje. Tak to mi promiňte.
Díky za pochopení,
Z.V.
24. 11. 2008, 21:26
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Chtěla bych požádat všechny studenty, aby udělali to nejsnazší, co mohou ve smyslu třídění odpadu. Ve všech patrech naší školy jsou umístněny kontejnery na tříděný odpad. Prosím, udělejte těch pár kroků navíc , a odhoďte svou použitou zmačkanou petku do kontejneru na chodbě, a nikoliv do směsného odpadu v odpadkovém koši ve třídě.
Budeme si na třídění odpadu jen hrát, nebo co?
Mě osobně už nebaví vybírat koš ve výtvarce po skončení výuky a třídit, to snad chápete...
Ale trochu to zatím dělám, protože je mi blbé předat ten prostor paní uklízečce v takovém stavu.. ... Trochu se za Vás stydím a kamufluji to... nakonec svým osobním sběrem. Ale nechce se mi to dělat.
a nebudu to dělat do nekonečna.
Těším se, že to v nejbližších společných hodinách rozebereme.
Jsem si jista, že se podobná situace týká i jiných učeben.
Tak se prosím zamyslete, děkuji Vám.
Z.V.



Z.V.

Díky,
Z.V.



Už mne i unavuje stále zdůrazňovat, že v učebně VV máme na použitý papír také kontejner (krabici). Nepatří snad schopnost vytřídit papír k základním kompetencím studenta střední školy?

Tak díky,
jsem si vědoma toho, že velká většina studentů separuje, ať už doma či ve škole. Tímto apeluji na studenty, kteří by mohli ještě přispět, nenápadně.

A ještě si dovolím připomenout sběr baterií... také na každém patře školy.

Děkuji Vám všem předem za NĚCO malého, čím přispějete..

Zuzana Vlčková

24. 11. 2008, 19:35
:-) Demonic
Ja bych se taky moc nedivil.. Maturitni ples určitě bude, záleží na tom zda chceš vědět ples 4A a 4B nebo 4C a O8A
24. 11. 2008, 18:51
Petra
Inu pan Lol je také maturant, že... Mám silné podezření, že se za přezdívkou ukrývá jistý pan M.K., je to tak?
23. 11. 2008, 21:53
yaro
lol: hlavně že ty seš inteligent...
23. 11. 2008, 20:24
:-) Misha
Ahojky lidičky..chtěla bych se zeptat jestli k vám do prváku chodí nějakej Petr Zima... Nebo jestli ho náhodou někdo neznáte.. Děkuju vám moc za odpověď
23. 11. 2008, 14:21
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Ples samozřejmě bude, resp. budou dva, data najdete v harmonogramu školního roku v sekci výuka. Lístky se budou prodávat až od počátku ledna 2009. Bližší informace o prodeji doplním co nejdříve.
23. 11. 2008, 7:47
?
co je to za kravinu??
22. 11. 2008, 20:30
:-( lol
maturitni ples nebude, pry by to bylo moc nakladne a tento rocnik pry zrovna neoplyva inteligenci, tak sme to vyhodnotili jako zbytecnou zalezitost
22. 11. 2008, 16:21
Lucka (seznam cz alt64 lucieholecek)
Chtěla bych se zepat, kdy bude maturitni ples a kdy se budou prodavat listky.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)