Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

13. 3. 2009, 17:22
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Samantha: Je pravda, že je to nehoráznost, ale na druhou stranu mi přijde úžasná jejich vynalézavost. Tudíž bychom mohli být podobně vynalézaví i my, kdo chceme počítač aspoň na chvíli obsadit. Mám doma spoustu kuliček od myší - když je najdu, mohl bych pro nějakých patnáct lidí vyřešit jeden problém. A pokud se těchto patnáct lidí dohodne s přáteli a nenechají si kuličku jen pro sebe, bude to mnohem víc než patnáct... :-) Pokud jde o webhry, mohli bychom zkusit domluvit s profesorkou Pelikánovou provedení určitých opatření - blokování těch nejrozšířenějších není technicky problém a myslím si, že by bylo v tomto případě adekvátním opatřením. Pro počítače ve studovně určitě.

2Andys: To by bylo bezva, ale co ostatní? Vážně nikdo jiný nepotřebuje na internet?

Nejspíš by také nebylo od věci sepsat a uvést v platnost nějaká konkrétnější pravidla používání těchto počítačů. Teď "funguje" systém "kdo dřív přijde..." resp. "kdo je drzejší...", ale kdyby platilo dejme tomu pětiminutové omezení v době vyučování (zvolme 8:00-14:15) a dvacetiminutové mimo, měl by čekající pádný argument pro vyhození notorického pařmena od klávesnice & myši. Fronta na počítač se sice relativně dodržuje (pokud vím, možná si jenom nedovolí předbíhat mě), ale mohla by se také kodifikovat...
Teď ovšem zbývá ještě najít někoho, komu současný stav vadí natolik, aby se tím začal vážně zabývat. Pokud jde o řešení blokování webher, nechám se k tomu přizvat a pomůžu. Ovšem sám odmítám být tou hybnou silou, protože už tak mám co dělat.
13. 3. 2009, 16:29
:-S Samantha
Nehledě na to, že počítače ve studovně by měli sloužit k úplně jiným účelům, než k jakým jsou využívány. Z devadesáti procent je problém jenom se žáky prvního stupně. Ty malý smradi si tam akorát choděj hrát web hry. Nikdy jsem neviděla, že by tam dělali něco jinýho. Kdykoliv tam přijdu a potřebuju se podívat na mail nebo si vyhledat něco ohledně školy, odmítají mě tam pustit a perou se i mezi sebou. A to jenom proto, že si potřebují odehrát web hru.

Dokonce se uchylují i k takovým úskokům, že na konci přestávky seberou kuličku z myši a strčej si jí do kapsy, aby měli zaručené, že následující přestávku bude pro ně počítač volný. Tohle je fakt nehoráznost, mělo by se na to dohlížet, protože takhle je naprosto zbytečný, aby tam ty počítače byly. Zrušit počítače je zase nefér vůči studentům, kteří by si opravdu rádi vyhledali něco ohledně školy, třeba o volnou hodinu.
13. 3. 2009, 15:53
Andys
Když si to dětičky rozbily, možná by třeba pomohlo je chvíli podusit a nechat to tam bez netu. Třeba budou následkem absťáku příště opatrnější... :D:D
13. 3. 2009, 15:49
:-S Andys
Myslím, že je to stejně nevyřešitelný problém, jako fronta v bufetu, která se tu kdysi řešila. Pokud vím, tak když ve studovně občas vysedávám o volné hodiny, počítače jsou obsypány těmi nejmenšími z našeho ústavu. Což bohužel není problém hulvátství, ale prosté nekázně mladých puberťáků. To že se počítače zruší mi přijde stejně zbytečné a nespravedlivé, jako když se tu jednu dobu uvažovalo o dozoru v bufetu, který by frontu hlídal. Zrovna ten člověk, který by dohlížel na frontu, by nemusel být jeden z těch co předbíhají. A když zrušíme počítače ve studovně, doplatí na to i ti, kteří počítače používají normálně.
13. 3. 2009, 12:58
:-S Tereza
Chci se jen vyjádřit k problému s počítači ve studovně. To co se s nimi děje mi přijde nehorázné. Myslela jsem, že na gymnasium chodí vzdělaní studenti. Poškozováním počítačů ze sebe děláte podprůměrné hulváty. Nevím, jestli to berete jako zábavu, ale bojím se, že to jen přinese špatnou pověst naší škole. Místo toho, abyste byli vděčni p.prof. Pelikánové, tak jí přiděláváte starosti.
Souhlasila bych s tím, počítače ve studovně zrušit. Pokud někdo opravdu potřebuje na počíteč popř. na internet ve škole, myslím, že každá profesorka na IVT mu ráda vyhoví a propustí ho do učebny během přestávky.
12. 3. 2009, 20:57
Beruška
2 bebe: Jedna ze zásad netikety je přečíst si v diskuzi alespoň posledních 10 příspěvků - ušetří ti to práci se psaním již vyřčeného ;)
12. 3. 2009, 19:32
:-D bebe
Prosím vás, kdy se vyvěšuje nabídka seminářů?
12. 3. 2009, 15:15
:-) sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Netuším kdo je Enemy (bez emailu).
Beruško, tedˇ jsme dostali do předmětových komisí k úpravě nabídku seminářů na příští rok, takže ještě vytrvej. Předpokládám dubnový termín, přesněji jistě vedení.
12. 3. 2009, 14:47
gothicman
jaky presne den se kona letos Majales?
11. 3. 2009, 20:45
Beruška
2 Enemy: A ty jseš snad Bůh, že si diktuješ pravidla?
11. 3. 2009, 20:06
B-) Enemy
TO Beruška: Vyvěšeny nebudou, protože jsem to zakázal.

Hezký den
11. 3. 2009, 19:55
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Doporučení studentům, kteří se zajímají o architekturu a výtvarné umění. Národní památkový ústav vypsal soutěž na téma ŽIVLY - VODA pro základní a střední školy.
Nemusíte se nutně zúčastnit (i když by to bylo pěkné), ale třeba si jen pro sebe ověřit některé vědomosti.
Odkaz: www.npu.cz, kliklněte si a zkuste si.
Jmenuje se to" dětská soutěž", ale tím se nedejte odradit. Je to moc dobře připravené.
Na jejich stránkách je i spousta jiných zajímavých informací.
11. 3. 2009, 9:53
:-( zuzana vlckova
To Weatherman - Máte pravdu, omlouvám se všem. Předpokládala jsem, že v harmonogramu školního roku jsou uvedena i data ekokurzů, aniž bych si to ověřila.
10. 3. 2009, 21:01
B-) Weatherman (volny cz alt64 totojemujpravymail)
2Zuzana Vlčková: Nic ve zlém, paní profesorko, ale zrovna ekologické kurzy tam mají v položce datum pouze otazníky...
10. 3. 2009, 20:43
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Ekokurzy a jiné předem dané aktivity ( např. maturity) - prosím, zkuste se dívat do jednotlivých záložek ( v tomto případě Výuka aviz níže) . To prosím není výčitka, já chápu, že předem nevíte, kde hledat, ale zkuste si kliknout na témata na horní záložce, většina na pevno stanovených informací se tam najde.
10. 3. 2009, 10:48
:-) sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Ekokurzy 1. 8.-12.6.
2..15.-19.6.
rozdělení po třídách bude uvedeno na informační schůzce, která proběhne v březnu
8. 3. 2009, 23:18
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Cody: To každopádně - oboje! :-)
8. 3. 2009, 21:57
B-) Cody (centrum cz alt64 Debilpako)
Já myslím, že tu Palec proti mě chystá vzpouru. Nebo se mě chystá alespoň diskriminovat.
8. 3. 2009, 21:20
:)
Dobrý večer, mohla bych se zeptat, kdy se budou vědět termíny ekokurzů?? Děkuju moc
8. 3. 2009, 19:22
:-) muric
nazdar!

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)