Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

21. 3. 2009, 16:48
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
to Kubista - máte jistě ve svých argumentech pravdu.
Můj povzdech byl asi zejména ovlivněn tím, jak se pro mne situace rapidně zhoršila od počátku tohoto školního roku. Nebyla jsem na to v učebně EVV zvyklá, a tak se s tím snažím srovnat, ale nikoliv smířit. Dnes vstupuji do učebny č. 51, která opravdu bývala mým "útulným školním příbytkem" s obavou, co tam zase najdu. Tak asi takhle.
21. 3. 2009, 16:22
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To já...n - připouštím, že psaní na lavice je jistou formou sdělování názorů... Občas je to opravdu i vtipné, nebo k zamyšlení. Přesto si myslím, že existují i jiné možné formy sdělení. Akceptuji odstranitelné psaní, které se snažím i zdokumentovat, ale nechci se smířit s drápáním a podobným poškozováním nábytku.
21. 3. 2009, 16:16
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
:-) To Renata - včera jsem četla asi moc rychle, už vím, kdo píše. Máte ale tím spíše naprostou pravdu.
21. 3. 2009, 9:28
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Co se týče nepořádku. Jasně, některé věci jsou nechutné a nemělo by se to dít.
Ale proč se pořád řeší to psaní na lavici? Dle mého jde o výraz určité specifické kultury, která bují na střední škole. Osobně na lavice příliš nepíšu, málokdy mám tolik času a originálních nápadů. Nicméně vtipný nápis na lavici mě dokáže potešit. Myslím, že to přispívá přátelskému prostředí školy. Na druhou stranu uznávám, že nápisy by neměly být velké a urážlivé...
21. 3. 2009, 8:47
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
2Beruška. K sociologii mám poměrně daleko, ale kdysi kdesi jsem četla, že každý člověk má dost silnou potřebu zanechat po sobě v tomto světě nějakou stopu. Většina (naštěstí) to realizuje svými úspěchy v práci, ve škole, v rodině, mezi kamarády, svými koníčky... Ti, kteří tohle nedokážou, nebo jsou na to líní, zanechávají stopy "v negativu", dalo by se říct. Vandalismem, ubližováním slabším a podobně. Co s tím? To kdybych věděla. Snad jen pro ty ostatní - nebrat jim to, neobdivovat a nepřehlížet to. Protože když někdo počmárá v učebně obraz fixou, je dost nepravděpodobné, že to nikdo neviděl. Atd.
Zní to možná naivně - ale spočítali jste si někdy, kolik procent svého bdělého života trávíte ve škole? Chcete, ho trávit v chlívku?
21. 3. 2009, 2:57
Kubista
O tempora, o mores...bohužel, mladí lidé dělají bordel, někteří záměrně a se zločinným úmyslem, někteří snad z nudy, ostatní bezděčně. Bude třeba se s tím smířit a po těch méně sociálně vyspělých uklidit, protože výkřiky na diskusi ke kýženému výsledku nepovedou. Zvlášť když návštěvníci diskuze, soudím podle sofistikovaných příspěvků, nebudou zrovna těmi nejhoršími znečišťovateli.
21. 3. 2009, 0:08
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Renata - díky, jste hodně přímá a sdělujete věci i z pohledu studentů. Moc Vám za to děkuji. Já jsem schopna pobrat a vyřešit nějaký bordýlek ve třídě, ale všechno má své meze.
Uvádím učebnu výtvarné výchovy, č.51, kde si to opravdu hodlám hlídat.
Dokud se v této učebně učila pouze EVV, bylo vše v pořádku. Nikdo nikdy nepsal blbé zprávy na lavice, ani na tabuli. Nikdo tam nesmyslně neházel křídou, ani si nehrál s řezačkou.
Milí studenti, bylo to v pátek 20.3., kdy jsem se naposledy vložila do úklidu třídy 51. Tohle opravdu nemám v popisu práce.
Velmi bych uvítala, kdybyste mi vyšli vstříc a dokázali, že "vy" to nejste, protože si myslím, že máme na gymplu inteligentní studenty.
Nepište po lavicích a mažte tabuli. to je to jediné, co po vás chci.
Děkuji.
20. 3. 2009, 14:07
:-( sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Je mi smutno ze stavu v některých třídách a ze situace ve studovně. Asi naivně se ptám, kde je nějaká autoregulace a sebekritika jednotlivých studentů? Na jedné straně dělat nepořádek, ničit, podvádět, předbíhat mladší, princip silnější, drzejší vyhrává. Co pak můžete čekat z druhé strany? Zákazy, ztrátu důvěry, sledování, kdo kdy kde, nakonec snad kamerový systém...
Čekala bych, že slušná většina studentů přestane být lhostejná. JE TO VAŠE ŠKOLA!
19. 3. 2009, 21:30
Beruška
Pokud existují sociologické teorie objasňující zločinnost, proč by se nedalo nějak vysvětlit nemorální chování? Budou v tom také diferenciální asociace a patologické symptomy? Já mám pocit, že přesně tohle jsou případy těch ajťáků, co likvidují školní PC.
19. 3. 2009, 21:22
BeeJay (seznam cz alt64 t-pack)
Jo, to urcite kulicky ze zlosti brat nebudou :)
19. 3. 2009, 21:10
:-S TheD
Flashplugin by nic moc nevyřešil. Pak by ty kuličky braly jen pro zlost. Prostě ban na travian.cz a další takový kraviny.
19. 3. 2009, 19:51
:-( Renata (seznam cz alt64 renavytla)
No tak to si musím přihřát polívčičku, po přečtení posledního příspěvku. Na inteligenci některých studentů mám za léta uklízení na škole svůj názor. Stačí se podívat na nábytek ve třídách, který je olepený žvýkačkami tak, že se člověk štítí posunout lavici, a počmáraný, že leckde není téměř vidět barva nátěru,případně oloupaný těmi šikovnějšími. Nezdá se mi pravděpodobné, že nábytek v takovém stavu máte doma v pokojíku .(Proč máte potřebu ničit ho ve škole?) Stejně tak si nemyslím, že si doma ořezáte tužku na podlahu pod stůl, odpadky cpete za radiátory, o tom, že na wc se leckdy trefíte mimo mísu (týká se děvčat i chlapců), snad ani nemluvím. Jo, já to teda uklidím, nic jiného mi ani nezbývá, i když mám někdy zlost. A tak se ani nedivím problému, který je s počítači ve studovně,všude se najde někdo, kdo má radost, když může něco zničit, nebo přidělat práci.
19. 3. 2009, 19:37
BeeJay (seznam cz alt64 t-pack)
Ja bych smaznul flash plugin a bylo by po ptakach. Beztak je flash neco, co na pocitaci ve studovne tezko nekdo pouzije, pokud se nevyziva v relamnich bannerech a hrach. Sice na nem nekolik webu zavisi, ale wiki ani google mezi ne nepatri. Pochybuju, ze zlodeji kulicek umi vytvorit proces s vyssima pravama a podstrcit mu instalaci flashe :)
19. 3. 2009, 19:07
:-) Juví
Pro nikoho to neni problém...ale člověk, který má alespoň trošku inteligence to neudělá;) Jenže od někoho, kdo pro zábavu ukradne kuličku od myši se dá čekat všechno, že:)
19. 3. 2009, 5:54
Andys
Už se tu o tom mluvilo. Myš vytáhneš z kompu a šoupneš si jí do kapsy celou. To neni pro nikoho problém...
18. 3. 2009, 23:45
Miky
Proste opticka mys na dratu (kulickovky se uz ani snad nevyrabi)... A jsou i pomerne levny ;) Tak nevim, co je tu porad za problem. Kor kdyz nas sponzoruje Beranek IT... to nevim, proc tam ty kulickovky vubec jsou. Navic bezdratovky jsou drazsi. Reseni mi prijde jednoznacny.... ;)
18. 3. 2009, 23:33
Miky
Tak pro ty myši ve studovně nenahradí laserovkama? :P Tam by asi tezko nekdo kradl kulicky :D
18. 3. 2009, 22:12
Rézi
2 Juví: bohužel se nepleteš.. :D a na ty busy si moc nestěžuj, brzo se dočkáš a vypadneš pryč... ;)
18. 3. 2009, 21:59
:-D Juví
Jooo, to naše Rézi má po mandarince ještě památku v sešitě, jestli se nepletu:)
Ty máš dobrý, že ti ty autobusy jedou dva. Co teprve my z vidlákova, kterým ten autobus jede pouze jeden:D
18. 3. 2009, 21:32
:-D Andys
To teda.... :D Jednou jsem takhle na základce posledního srpna nakoukla do batohu, a našla jsem tam fakt pikantní pytlík plnej čehosi...Bejvávalo možná rohlík...nedejbože když jsem tam zapomněla třeba mandarinku :D:D... Ale jinak většinou se ráno válim do poslední chvíle v posteli a cesta na autobus připomíná úprk, jelikož mi jedou dva autobusy za hodinu a to v intervalu pár minut. Takže nějaký namazaný rohlíky, to po mně nemůže nikdo chtít.. :D

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)