Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

25. 4. 2009, 11:26
pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Palec:
Konzultovala jsem možnost maturovat z informatiky s vedením školy. Pravidla v zákoně jsou bohužel neúprosná, předmět musí být odučen v rozsahu 4 vyučovacích hodin během studia.
Bohužel volitelný seminář je jiný předmět než povinná Informatika v prvním a druhém ročníku (nezáleží jak by se jmenoval ani na náplni, podle oficiálního výkladu to není stejný předmět). A i osmileté studium mělo v sextě pouze 1 hodinu informatiky, jak jsi zjistil. Mrzí mě to také.
25. 4. 2009, 9:30
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Beruška: Tak se mi podařilo z jedné starší zálohy webu náš starý rozvrh vyhrabat a měli jsme tu hodinu také jenom jednu. Stále by mi ale stačil jednoletý seminář.
25. 4. 2009, 9:22
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Beruška: V tom případě bych nejspíš maturovat z IVT mohl i bez semináře. V prváku a druháku jsme IVT měli a vždycky se tuším dělalo jako dvouhodinovka. Teď koukám na rozvrhy a vidím, že druháci mají jenom jednu hodinu IVT, ale my jsme tuším měli pořád dvě.
Spíš jestli v tomhle nemám přesnější informace já, protože jedna z verzí, která se ke mně donesla, by souhlasila s tvojí kromě toho detailu, že limitem je 8 hodin. To už by bylo bez dvouletého semináře opravdu nedosažitelné.
25. 4. 2009, 8:10
Beruška
2Palec: Ano, musí to mít součet týdenní dotace za celou dobu studia alespoň 4 hodiny, ale myslím, že se počítají jenom poslední 4 roky studia. Takže maturovat z IT asi mohou jen seminaristi, pokud jsem to dobře pochopila.
24. 4. 2009, 23:59
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Beruška: A ještě pokud jde o maturitu z předmětu, který jsem se neučil, třeba zrovna z IVT bych maturovat docela klidně šel možná už rok zpátky. Pochybuji, že by tam mohlo být něco zásadního, co bych nevěděl. Kdybych do toho nechtěl jít naslepo, zabere mi to chvíli přípravy a navíc si budu muset zjistit, co všechno se na seminářích probírá (což už dělám - přinejmenším ze zvědavosti). Pro člověka, který má víc zájmů, je ta možnost určitě vítaná.
Na druhou stranu když je povinný jazyk a ČJL, nacpu k tomu bohužel už jenom dva předměty - a to obvykle budou dvouleté semináře (u mě M + Fy). Přesto je škoda nemít možnost si vybrat něco jiného, pokud si na to věřím a zajímá mě to víc než to, co studuji. Osobně jsem do semináře z fyziky šel proto, že na IVT bych se nic nového nedozvěděl.
24. 4. 2009, 23:51
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Beruška: Díky. Pořád mi ovšem není úplně jasné, jak se bere ta "čtyřhodinová týdenní dotace". Určitě to nemůže znamenat, že jsem to někdy musel mít čtyři hodiny týdně, jelikož to splňuje snad jenom matematika... (Musel bych se koukat, co dalšího, ale moc toho nebude.) Ale třeba takovou informatiku jsem měl čtyři roky určitě (a to to ještě tuším byly dvouhodinovky - nebo si to už vůbec nepamatuju?), takže jestli je to brané jako součet týdenních hodinových dotací za celý gympl v jednotlivých letech, mohl bych z IVT maturovat přesto, že nemám ani dvouletý ani jednoletý seminář. Proč potom to upozornění v aktualitě, že jednoletý seminář na maturitu z IVT nestačí? Pokud se nepletu a byly to opravdu dvouhodinovky, mělo by to na čtyři hodiny týdně vycházet i kdyby se počítaly jenom hodiny z vyššího studia.
24. 4. 2009, 22:16
B-) fráninářka
mno já vim, že tam ve vedení máte očividně jiný práce dost a dost, ale jenom takovej zvědavej dotaz - jak je to s tim pondělnim testovánim z frániny který má bejt? nebo nemá bejt a nebude? já jen jesi se mám učit na písemku o kterou bych jinak kvůli tomu testování přišla :D
24. 4. 2009, 21:36
Beruška
2 Palec: Abys mohl z daného předmětu maturovat, musí mít alespoň týdenní čtyřhodinovou dotaci. Jak to bude u státní matury, netuším, povinná je ve společné části čeština a výběr mezi cizím jazykem a matikou, ve školní části jsou povinné 3 předměty, z nichž alespoň 1 musí být jazyk. Legrační je, že můžeš u státní matury maturovat i z předmětu, který ses neučil, ale na škole se vyučuje :) To zatím nejde... No každopádně to bude ,,sranda´´, až se to spustí...
24. 4. 2009, 19:27
B-) ada
hmmmmmmm, chtela jsem slavit, tak i tak je pátek :)
24. 4. 2009, 16:47
skmadfvgk
2cody: Ač se tady všichni snaží sršet vtipem, ale jsou spíš trapný...tak teď jsem se konečně zasmál..:-D
24. 4. 2009, 15:07
B-) Cody
Jean: Slýchaj se standardně tamtamy, ne tandemy :)
24. 4. 2009, 11:50
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
A ještě není aktuální článek #4 (Volitelné předměty).
24. 4. 2009, 11:36
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2pe: Při čtení aktuality o Kapitolách z informatiky mě napadlo, že si vlastně nejsem úplně jistý tím, ze kterého předmětu maturovat můžu a ze kterého ne. Koukal jsem na článek maturitní předměty, kde je jenom odkaz na aktuální vyhlášku, ve které toto uvedeno není. Možná by to tedy stálo za doplnění...
Například nám během studia byla tak nějak podsouvána informace, že pokud mám během studia nějaký předmět dva roky, mohu z něj maturovat. Potom jsem zaslechl něco o součtu týdenní hodinové dotace za vyšší gymnázium. Osobně v tom doteď nemám jasno a opravdu nechci prolézat ty tuny vyhlášek a zákonů, abych současný stav zjistil. Jak to tedy je? (A jak to bude příští rok, pokud bude státní maturita...?)
24. 4. 2009, 10:54
pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Jean, budouci studentka?
Prosím, nedělejte si příliš velké naděje se zveřejněním výsledků dnes večer. Oproti předešlým rokům, dvě kola situaci zkomlikovala.
23. 4. 2009, 21:26
Mythio
Z mé loňské zkušenosti se asi nedá moc čerpat. Loni bylo totiž vyhlášeno jen jedno kolo, ovšem výsledky tu byly ještě ten den odpoledne. Myslím, že by tu zítra večer (tedy po 2. kole) mohly výsledky být.
23. 4. 2009, 20:54
:-) Jean
Taky jsem je psala včera a možná by stálo zato se mrknout zítra večer. Slyšela jsem tandemy, že by to tady mohlo být už večer. Pochopitelně to nevím jistě, ale proslýchá se to. Tak třeba to tak bude
23. 4. 2009, 20:05
budouci studentka???
Včera jsem psala příjmačky a čekání na výsledky až do pondělí je pro mě dost hrozný, obzvlášť přes víkend. Je ňějaká šance, že výsledky budou zveřejněny někde dřív jak v pondělí?:) Třeba o víkend na stránkách, nebo třeba zítra ve škole?:)
23. 4. 2009, 11:58
hlavni letucha
sraz letuch zitra v 4:15 pred budovou skoly. kompasy, mapy a plastenku s kapesnicky s sebou
23. 4. 2009, 10:52
maturant 2
jen tech 6:25 asi ma byt 7:25? doufam
23. 4. 2009, 10:51
maturant 2
diky, diky, diky za rozpis, ja chi zářit !!! :-)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)