Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

26. 9. 2006, 12:25
:-) Petr
To Zuzana Vlckova:

Zajimava je Vase diskuse s Haumanem. Ja bych si polozil otazku, co to vlastne znamena reprezentovat skolu? A kdo ji reprezentuje? Podle me nemuze byt lepsi reprezentace skoly, nez svobodnych projev studentu 4. rocniku, jejichz mysleni skola cele roky ovlivnovala / formovala? Tohle je u me reprezentace. A pokud se takovy projev skole nelibi, pak je asi nekde neco spatne.

Uprimne valim oci, kdyz slysim dalsi maturitni projev ve stylu "dekujeme vsem, co nas celou tu dobu drzeli..." Tim nemyslim, ze by se snad nesluselo podekovat, ale co nejaka legrace?

Jinak lonska pulnocni prekvapeni byla super, takze napady by jiste byly...
26. 9. 2006, 1:16
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Petr:
Jaký je vlastně rozdíl mezi plesem maturitním a reprezentačním? Není to hloupost oddělovat ty dva pojmy? Já jsem teda asi staromódní, ale myslím, že takové ty velkolepé věci jako slavnostní šaty, spousta květin, určitý protokol atd. jsou krásnou vzpomínkou pro studenty i kantory. Kdyby bylo po mém tak bych to ještě trochu změnila - třeba v duchu klasického předtančení.
Nemyslíte, že některé tradice je příjemné dodržovat, protože nás ukotvují v téhle bláznivě se měnící době?
26. 9. 2006, 1:02
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Hanuman
Promiňte, ale mě nepřesvědčíte o tom, že maturitní ples je jen věcí maturantů a neměl by zároveň reprezentovat školu. Pokud se maturanti necítí být součástí školy, do které čtyři či osm let chodili, pak si měli vybrat jinou školu, která by jim více vyhovovala. Pokud se nedomnívají, že by maturitní ples měl být zároveň reprezentací školy, k níž patří a která je do jisté míry jejich alma mater, děje se něco podivného.
Plesy našeho gymnázia patřily vždy k vrcholům kladenské plesové sezóny - pokud tohle někomu vadí, pak mi nejsou zcela jasné jeho důvody.
Ale já stále věřím, že je možné najít společnou řeč.
25. 9. 2006, 23:52
B-) Já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Je to smutné, ale škola, stejně jako většina jiných zbyrokratizovaných institucí funguje poněkud pofidérně... tak to bylo, je a bude. Je to smutné, ale jako lidé, kteří mají se školní docházkou poměrně rozvinuté zkušenosti bychom mohli již dávno vědět, že s tím houby naděláme.
Co se rady rodičů týče, tak sice funguje, nestydím se říci, blbě, ale protesty proti ní by vedly leda ke zrušení.... a na druhou stranu je to organizace potřebná.
25. 9. 2006, 18:15
Hanuman
4Zuzana Vlčková: To je asi něco špatně, když neni maturitní ples jenom věcí maturantů, nemyslíte? Vždycky by to mělo být jenom o maturantech! Zaslouží si to po těch čtyrech eventuálně osmi letech. Snad si z tohoto příspěvku vezmou letošní maturanti příklad a při organizování obou plesů budou myslet jenom na sebe
25. 9. 2006, 13:58
:-) Petr
Stale nerozumim jedne veci - proc nejsou plesy DVA? Jeden reprezentacni a jeden maturitni? Jsem pevne presvedcen, ze oba dva by byly uspesne. Nakonec spousta mych byvalych spoluzaku na maturitni plesy prestala chodit jenom proto, ze tam byvalo nehorazne narvano a nebylo k hnuti (loni to bylo oki, to priznavam, ale moji spoluzaci, znechuceni predchozimi lety, se uz nevratili).

Kdyby skola usporadala reprezentacni-absolventsky ples a pozvala na nej sve absolventy a zaroven vsechny profesory, tak bych se vazne nebal, ze skoncite ve ztrate. Skola ma sve, studenti maji sve. Jednoduche jako facka. Sice to zacina pripominat situaci skola-podnikatel, ale nakonec mame kapitalismus ne? :o)

V kazdem pripade ocenuji to, ze se o plese diskutuje uz v zari, treba se ledy pohnou :-)
24. 9. 2006, 14:33
Absolvent (seznam cz alt64 andy man)
to Zuzana Vlčková: Přiblížm Vám své pocity. V radě rodičů vidím parazita. Cítil jsem jako povinnost sdělit letošním maturantům svou zkušenost s tímto parazitem.

Představu, že RR kamsi zašantročuje peníze, zdaleka nenavozuje můj příspěvek, nýbrž RR sama. Dokonce ani vedení školy nepůsobí v tomto směru zrovna transparentně. Získat od doktora Mencla vyúčtování nebylo vůbec snadné. Měli jsme pocit, jako bychom se pídili po nějaké tajné informaci, kterou by studenti snad ani neměli vidět. Tak po měsíci otravování se nám jakési vyúčtování do rukou dostalo. A to ještě více umocnilo onen zmiňovaný pocit, že RR kamsi zašantročuje peníze. Ve zkratce: Na účtě bylo docela dost peněz, myslím přes 300 tisíc. Po plese na tomto účtě neubude ANI KORUNA, ba naopak ještě nějaké přibudou. A tak se nám zdálo trochu divné, kam plynou peníze, které se od všech studentů vybírají a není to zrovna málo, že - 500. Ostatní výdaje byly maximalne v desetitisícových položkách (v součtu zdaleka nedosahovaly 300 tis). Takže jsou dvě možná vysvětlení. Buď se peníze skutečně někam zašantročují, nebo RR naprosto nesmyslně navyšuje vybírané částky a zbytečně je škudlí na účtě. A to nepočítám peníze, které jsme dávali jako maturanti zvlášť, také to nebylo málo!

Ještě k té píly. I přes všechny studijní povinnosti si studenti na maturitní ples zařizovali první poslední. Možná kulturák zamluvila škola. No prostě studenti chodili s nápady a návrhy, někdy i velmi dopodrobna propracovanými a RR jen škrtala a říkala: NE NE NE NE NE!!!!

Ano, měly by se dodržovat termíny schůzek. Řekněte to rodičům.

Víte, mně už to může být vcelku jedno. Své jsem řekl. Teď je to na maturantech! Přeju hodně štěstí a těším se na maturitní ples a moc doufám, že nebude tak zkostnatělý, jako je na naší škole dobrým zvykem.
23. 9. 2006, 20:35
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
to Absolvent:

Snažím se pochopit Vaše pocity, ale nevím přesně, jak moc jste se angažoval(a) v organizaci loňského maturitního plesu.

Myslím, že maturitní ples je opravdu zároveň reprezentačním plesem gymnázia, že to není úplně jen věc maturantů, protože přicházejí i jiní hosté než jen maturanti a jejich rodiny a přátelé.

Váš příspěvek trochu navozuje představu, že Rada rodičů kamsi zašantročuje peníze - vyučtování činnosti Rady rodičů je veřejná věc a každý, kdo má zájem, se může přesvědčit, že peníze, které ples vydělá, jsou používány ve prospěch studentů ( a není ani třeba nějak zvlášť tlačit na pana zástupce Mencla, jak navrhujete).

Nejsem si jistá, jestli pro organizaci plesu stačí notná dávka kuráže a píle (ta ovšem především), už jenom proto, že maturanti mají ve čtvrťáku dost studijních povinností.

Myslím, že je třeba dobré vůle, konkrétních včas podaných návrhů a zejména dodržování dohodnutých termínů (!), aby spolupráce s Radou rodičů proběhla ke spokojenosti všech zúčastněných stran.

Já věřím, že se mezi letošními maturanty najde dost organizačně schopných jedinců, kteří se s Radou rodičů domluví a na základě shody zorganizují ples(y), které budou podle jejich představ a zároveň budou reprezentovat školu.
23. 9. 2006, 18:15
B-) Annie
Zdrawím všechny prváky. Zvlášť ty, kteří ještě nesehnali Planimetrii. Mám pro vás radostnou zprávu, moje planimetrie je již k mání...tak jestli někdo chcete, ozvěte se na 737128241 :o) Díky!!!
22. 9. 2006, 16:47
:-) tera-miss (centrum cz alt64 t erezka)
Děkuji za osvětlení situace.Od teď jsem si toho vědoma.Díky
22. 9. 2006, 9:46
Fitek aka SKALenny
Tera-miis:devce zlate pletes si Radu rodicu s Radou skoly.JSou to dva odlisne organy.V rade rodicu zastupce nemame.V rade skoly ano,ale ta co se tyka plesu nema moc prav.Je to pouze jakysi kontrolni organ skoly.Jehoz zrizeni a cinnsot je mi zahadou.Holt novy skolsky zakon.
21. 9. 2006, 20:33
:-) tera-miss (centrum cz alt64 t erezka)
aaa:já si myslím,že by se to mělo určit v pondělí na té radě rodičů a nebo to nějak losnout příští týden na té schůzce čtvr´táku.Myslím si,že to určitě bude los,nebo tak něco,protož stejě si myslím že je to v podstatě jedno který datum,ale byloby fajn to vědět.
21. 9. 2006, 20:24
aaa :)
tera: no jo jenze nikdo vlastne nevi, kdy ma maturitak :-) stejne se to nemuze resit podle toho komu by to jak vyhovovalo, protoze pochybuju ze by se 120 lidi domluvilo ze pulka chce tohle a druha tamto datum :-) nekdo z vedeni by to mel proste urcit, at uz podle abecedy losem nebo ja nevim jak, ale hlavne at uz rozhodnou
ICLL: Muzu se tedy alespon zeptat kdy se to bude vedet, myslim datumy plesu pro jednotlive tridy?
21. 9. 2006, 20:17
:-) tera-miss (centrum cz alt64 t erezka)
aaa:se nemáš proč omlouvat,to je v pohodě.My jsme o tom mluvili a nakonec to v naší třídě asi taky tak dopadne že c+O8,jen mi zarazilo,jak s tím už všichni na jisto počítají.Jinak mi je to jedno. No jo,my už přeci taky máme termíny,jen nikdo neví kdo jakej :)......
21. 9. 2006, 19:54
aaa
tera: tak to se omlouvam, zrejme sem pouzila informace jen z jednoho zdroje. Kazdopadne u nas ve tride A byla anketa a vetsina lidi se vyslovila pro becko.. A jak jsem se tu docetla v historii tak o8 ma evidentne zajem o cecko ... No pokud vim, tak ostatni skoly uz maji terminy maturitnich plesu jasne, tak proto se divim, ze nase ,,prestizni elitni´´ skola v tom ma opet zmatek...
21. 9. 2006, 19:52
:-) tera-miss (centrum cz alt64 t erezka)
a k té radě rodičů....nevím nevím
21. 9. 2006, 19:50
:-) tera-miss (centrum cz alt64 t erezka)
pro aaa:no jasně,osobní důvody jsou osobní důvody,plně chápu.Taky si myslím,že není takový problém to rozhodnout.Jen tedy nevím kdo řekl že C chce být s 08.....u nás ve třídě se to totiž ani pořádně nevyřešilo,je možný že to někdo chce,ale nevím kdo mluvil za celou třídu.
21. 9. 2006, 19:49
:-) Anonym
aaa: Omlouvam se, ze je tam prispevek trikrat, nebyl to umysl :-) a k te rade rodicu, musim priznat ze naprosto souhlasim s absolventem. Ale jen tak pro zajimavost kolik ze clenu rady rodicu je zaroven rodicy nekoho z letosnich maturitnich rocniku?
21. 9. 2006, 19:46
aaa
no ono bohuzel nejde jen o saty... Nechci tady rozavdet svy osobni duvody, to stejne nikoho nezajima, kazdopadne si myslim, ze prece neni takovej problem rozhodnou tak tyhle tridy to maji tenhle den a zbytek druhy. neverim tomu, ze by v tom byl nejaky smysl a datumy budou proste jen veci nahody, pokud se mylim tak se predem omlouvam. A k tomu kdo s kym, podle me je vseobecne znamo ze acko chce mit s beckem a cecko s o8 takze v cem je problem?
21. 9. 2006, 19:38
:-) tera-miss (centrum cz alt64 t erezka)
Tedy jsem docela těžce šokovaná jakou debatu jsem svým jednoduchým a prostý dotazem na termín konání svého maturitního plesz rozpoutala.Klobouk dolů.Upřímně řečeno,myslím si,že asi nejrozumnější řešení bude si počkat co v pondělí rada rodičů,kde máme i své třídní zástupce, vymyslí a poté se sejít my čtvrťáci a dám hlavy dohromady a najít nějaké nejrozumnější řešení.tedy dle mě!
A rada pro aaa:Tak si šatičky kup,taky to tak udělám a ty se nikdy neztratí:).

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)