Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

10. 10. 2006, 18:17
:-D Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Mám pocit, že již máme nastavený správný čas. Díky pe.
10. 10. 2006, 18:15
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Já myslím, že bychom neměli primánům brát jejich nadšení ohledně průvodcovství na dni otevřených dveří a upírat jim právo býti při tom, vždyť se tak stávají částí školy, na které začali právě studovat.
Návrh - co kdyby se vytvořily dvojice, možná trojice dle zájmu, v nichž by byli zastoupeni jak primáni, tak studenti vyšších ročníků, kteří jsou stejnými nadšenci?
10. 10. 2006, 7:00
jaja
o škole toho vědí málo, nemůžou o ní informovat, leda zkresleně
9. 10. 2006, 22:07
:-D Pepík
To jistě, ale nemůžou být všichni čtvrťáci, že. Ta aktivita primánů je sympatická... Třeba tu po nás vyrostou kvalitní ročníky, za které se nebudeme jednou muset stydět
9. 10. 2006, 22:01
Albert
Většinou se na DOD navalila hromada nadšených primánů, což je sice milé, ale... ehm, upřímně, kvalita jejich průvodcovství asi ne zcela uspokojí potřeby zájemců o studium...
9. 10. 2006, 16:12
pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Maslíšek:
Zjistím, kdo bude moci provázet, alev PRIMĚ mi to připadá moc brzo. Vždyť se ještě nerozkoukala.
9. 10. 2006, 15:37
B-) Maslíšek
Achoojikeš chci se zepta!Na neso,moje segra je ted w prime a hce se zeptat jestli při DNI OTEWŘENÝCH DWEŘÍ může jakoby lidi prowázet po škole??Díky za odpowěd§!
8. 10. 2006, 16:03
Albert
Je pravda, že na našem gymplu jsou vesměs vzdělaní učitelé. Nicméně, podstatnější je, jak jsou schopni předat své vědomosti studentům. Samozřejmě někteří lépe, někteří hůře. Ale bohužel jsou i takoví učitelé, kteří nemají moc co předávat. Nechci jmenovat, ale možná jste se s tím někdo setkal... Co z toho plyne? Že Mgr není totožné s dobrým učitelem.
8. 10. 2006, 8:56
pe (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)
2Noonoo: To má být anonymní provokace za to, že jsem se pokusila být "vtipná"? Ach jo, jsem nepoučitelná. Vím, že se nemám "zviditelňovat" v tomto fóru. Ale pokud by na to přišlo, nemám nic proti web kameře při mé výuce.
2všichni: Výuka je vzájemný proces, každy si z něj něco odnášíme. Není vadou, aby v oblasti moderních technologiích (poznatků) toho studenti věděli více než vyučující. (Ani nemusím chodit do oblasti moderních poznatků.)
I osmileté dítě může o dané problematice vědět více než jeho učitel, pokud se bude o problematiku intenzivně zajímat. Tím, jak současné technologie postupují, je poměrně snadné se k poznatkům dostat, internet, multimédia, stovky programů v televizi apod.
Dnes se težiště výuky přesouvá od frontálního předávání a papouškování vědomostí, spiše k motivaci a povzbuzování vlastního získávání poznatků (samozřejmě základní pensum znalostí je vhodné předat :)).
Mně se docela líbí, když mi student řekne, jak třeba řeší konkrétní problém on a předvede to celé skupině. Super.
Když vidím, např. v kvintě, kolik toho Ti kluci dokázali za pár let vstřebat (například z oblasti tvorby www stránek), tak veřejně přiznávám, že vědí již více než já a dohánět je nehodlám. (Nebudu se profesionálně věnovat tvorbě www stránek). Nevím, jaký jsem měla na tom "dokopávací podíl", ale alespoň jsem je neodradila :).
Pokud jde o mou profesionální erudici v této oblasti – v roce 1997 jsem se svými www stránkami vyhrála malou soutěž, v té době jim bylo 6, když jsem jim líčila, jak byly technicky realizovány, docela jsme se pobavili (při porovnání se současnými trendy)).
Nejlepším programátorům světa, těm co dělají ty cool hry, není ani dvacet. Dávno předhonili svoje učitele programování, pokud nějaké měli. Ale třeba jim někdo v první třídě ukázal počítač a naučil je, jak ho zapnout.
PS: A zase jsem se nechala vyprovokovat ...
8. 10. 2006, 0:34
Q
No to se nám stočila debata od maturitnho plesu...

Předně bych se chtěl vyjádřit ke kvalifikaci našeho pedagogického sboru. Dle mého názoru jsou takřka všichni profesoři, vyučující na našem gymnasiu, skutečnými kapacitami, když ne v celém svém oboru, tak minimálně ve středoškolské konkurenci stoprocentně. Jsem skutečně rád, že mohu studovat právě zde, velmi si toho vážím a budu na to do smrti hrdý. Čili páni profesoři a paní profesorky, prosím, vzpomínejte na nás v dobrém i po maturitě. Vděčíme Vám za mnohé

P.S. Je nás víc, kteří to myslme vážně, i když někteří si možná myslí opak
7. 10. 2006, 14:31
:-S Maslíšek
Mno wy tady teda řešíte diskuze nechcete změnit téma já nefim třeba kdy bude nowý díl Slastného Gymu,nebo nečeho jiného,ale tohle je fakt nesnesitelný!!!§Dejtes tim pokoj!!
7. 10. 2006, 12:33
:-D Albert
to Lucka: No vidíš, všechny tu urážíš, včetně zedníků... tobě by ta píšťalka pískala jistě často.
6. 10. 2006, 23:38
:-D Noonoo
Webky do kabinetů (potažmo učeben) vůbec nejsou špatný nápad. Ono kdyby rodiče viděli, kdo (v NĚKTERÝCH PŘÍPADECH, nikoli ve všech - někteří vyučující jsou špičky, jiní se pohybují vědomostmi někde mezi studentstvem, na PC grafice možná ještě pod ním...) vyučuje jejich ratolesti, tak by jim možná přestalo být divné, že jejich děcko stále neumí třeba oříznout fotografii XD
6. 10. 2006, 22:05
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2lucka: Neurážej každého, kdo má rád jiný druh humoru než ty. ;-) Přesto jsem si sám všimnul, že toho bylo dost a navrhuji problém OPRAVDU odložit.
6. 10. 2006, 20:45
lucka
to Albert a Palec: jste fakt ubožáci, jak jste se vůbec na tenhle gympl mohli dostat, mám pocit, ze čtu forum zednickýho učiliště, a to ty zedníky asi ještě urážím
6. 10. 2006, 18:57
:-D Albert
to Palec: No to je nápad!!! Vidíš, tohle nenapadlo ani Big Brothera! Jedinné, co už teď chybí je píšťalka, kterou by měli studenti v zadnici a která by zapískala vždy když si uleví...
Omlouvám se, jestli tu někoho pohoršuju, jakože se jistě někdo ozve... tak sry...
6. 10. 2006, 17:53
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
ad Albert: Ještě by to šlo vylepšit. Každému dítěti i profesorovi připevnit jednu webovou kameru na hlavu! Ať je hledání konkrétního člověka rychlejší... A abych nezapomněl - co mikrofony?
Tahle debata je už vážně ujetá. Co kdyby se problém alespoň na nějakou tu chvíli odložil? Prosím...
6. 10. 2006, 17:23
Albert
to pe: Ale ať škola nenakupuje nějaké šmejdy s nízkým rozlišením, to by si rodiče mohli stěžovat, že nevidí dostatečně ostře! Jo a napadlo mě dalsí místo, kde by se nějaká kamera docela hodila, co takhle šatny? Další, vlastně jedinný nástroj proti zlodějům. Jo a taky učitelům do kabinetu, aby rodiče viděli, jestli náhodou jejich ratolesti neučí podnapilí pedagogové...
6. 10. 2006, 9:26
Aktam
a)Za mé peníze dítě studuje, mám právo znát jeho výsledky.
b)Z penězi nebo bez peněz - pokud si neumím se svým potomkem vybudovat slušný a férový vztah a povídat si o jeho i svých problémech a záležitostech rovnocenným způsobem, jsou mi všechny internetové stránky k ničemu. Známky jsou "jen známky ",výše výplaty také mnohdy není objektivní výpověď o vynaloženém pracovním úsilí.
c)Ferdíku najdi si na netu Kamelot (info o dění na Kladně )
6. 10. 2006, 6:30
:-D Ferdik
Ahoj, nevite, co hezkého se bude dít na Kladně přes víkend? DIKY.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)