Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

23. 3. 2007, 20:11
B-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To anonym - nejsem si jistá, co považujete za přitažlivý způsob, ale z Vašeho příspěvku mám pocit, že na naší škole snad ani nestudujete.

Kromě toho se domnívám, že většina studentů gymnázia ve třetím či čtvrtém ročníku, kdy si vybírají semináře, má představu o tom, čemu by se v životě chtěla věnovat.

Máme samozřejmě výchovného poradce (prof. Pochmanová, která velmi pečlivě aktualizuje informace z vysokých či vyšších škol na nástěnce v prvním patře (např. dny otevřených dveří apod.) a zároveň je k dispozici studentům pro konzultace).
Zároveň se domnívám, že všichni vyučující jsou otevřeni ve smyslu rady a odkazu vůči předmětu studia (ve svém oboru, ale jsou schopni Vás odkázat i na kolegy).
23. 3. 2007, 19:33
anonym
nemohla by skola nejakym pritazlivym zpusobem (prednasek?) pomahat studentum resit rozhodnuti, kam dal po maturite? Predstavovat VS, podat informace, co, kde, jak? Existuje na skole nekdo jako vychovny poradce? Napriklad ted pri rozhodovani, jaky seminar zvolit, by byla vhodna nejaka aktivita timto smerem
23. 3. 2007, 8:58
sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
to Dan Panda:
Samozrejme ze elementarni principy jsou na polemiku a nikdo z nas nikdy nemuze rici: Ja mam pravdu!
Ale mne se nelibilo, jak se tu (myslim na foru) s matematikou "zametalo".
I na tom opakovani je neco pravdy, ale Michal to snad prehnal, to snad vsichni uznate, stejne jako prehnal emocionalni vyzvu, at se pridam k hromadnemu opakovani v biologii. Nebo i vy nevidite nadsazku v tom, ze "nezna" svoje, tedy lidske telo?
A taky preji hezky vikend, at se nam vrati jaro!
Vsem, nejen maturantum, preji vice pohody :)
23. 3. 2007, 1:12
B-) Dan Panda-ex4.B-2004
Moje před nedávnem zde probírané pisatelské ego (kdepak jsou ti škarohlídi, kterým tak vadil můj sloh :-D) mi nedá, z pozice bývalého studenta gymnázia, nepřidat pár slov do pranice. Předně zdravím prof. Scherichovou, jak se máte? Marodíte, takže asi pohoda, co? Jo a prof. Vlčkové se omlouvám, mám pro vás rozepsaný mail ohledně Kladna záporna a nedokopal jsem se ho dopsat, snad tak učiním...

Jestli chápu základ problému, má přece Michal pravdu. Když někdo je nucen opakovat maturitní témata s maturanty, aniž by maturoval z daného předmětu sám, je to takhle krátce před maturitou přinejmenším otrava a v jistém smyslu ztráta času, který může být vynaložen k opakování svých maturitních předmětů. A takhle krátce před maturitou je to opravdu zvláštní. Argument, že matematika je základ všeho a že se hodí a že je dobré si to zopakovat, když se na dřívější látku navazuje tou novou, je poněkud zcestný. Přinejmenším navazování látky takto funguje i v některých dalších předmětech (fyzika, chemie např.?) a omlouvat tím to, že se krom svých předmětů musím ještě učit látku matematiky od prváku, je trošku zvláštní (jen na okraj, maturoval jsem z matematiky, absolvoval jsem u prof. Sojkové seminář, absolvoval jsem 4 přijímací řízení s matematikou a mám z ní i pár zápočtů, takže můj názor rozhodně není podložen nenávistí k matematice jako takové). V principu je tato situace prostě neférová, ať už maturanti z matematiky křičí sebehlasitěji. Jaké jsou ale detaily situace (taháky, lehké písemky atd), netuším, proto se pouze můžu vyjádřit k obecnému principu, že muset opakovat s maturanty a psát písemky s maturanty, je před maturitou ubírání času na svou přípravu. Na straně druhé leží právě specifika dané situace a obtížnost předmětu a je na každém profesorovi, jakým směrem bude náplň svých hodin ubírat a má na to svaté právo (studenti mají svaté právo se pouze bouřit a nadávat, protože s tím nikdy nic neudělají).

A matematika jako základ všeho... O tom by se dalo polemizovat... Myslím si, že více do všeho zasahuje filosofie jakožto pohled člověka na svět. Zda už se na svět někdo kouká skrz čísla nebo skrz makromolekuly sloučenin, je jen věcí úhlu pohledu :-).
Přeju všem hezký víkend a hlavně štěstí u maturity!
22. 3. 2007, 23:05
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Děkuji, takhle jsem to nemyslela.
22. 3. 2007, 22:53
Lawyer
Bohužel, podle zákona o osobních údajích Vám nemůžeme poskytovat informace o emailech ostatních žblebtů.
22. 3. 2007, 22:49
Coolman
potvrzeno, mail je dobře 8-)
22. 3. 2007, 22:46
Anonym
LEVÝ MICHAL IV.A email: levenzys@seznam.cz
22. 3. 2007, 22:45
Anonym
Michal Levý: levenzys@seznam.cz
22. 3. 2007, 22:44
Anonym
na Michala
22. 3. 2007, 22:44
Anonym
levenzys@seznam.cz
22. 3. 2007, 22:38
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Tak bych ráda něco napsala Michalovi - a nemohu...neb nedává na sebe kontakt, nebo jsem to přehlédla?
22. 3. 2007, 22:34
anonym
zruste tznamky na internetu, skoro nikdo to tam nedava, nema to cenu
22. 3. 2007, 22:32
B-) Lukyp (ovballfinanz de alt64 Pragr)
to zuzvlc:V pohodě
22. 3. 2007, 22:28
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Prosím, zvažujte obsah Vašich příspěvků, všichni.
22. 3. 2007, 22:27
B-) Lukyp (ovballfinanz de alt64 Pragr)
to Jenda.Držím s tebou.Team play, no nofair like Aneta;)
22. 3. 2007, 22:27
B-) Lukyp (ovballfinanz de alt64 Pragr)
to Jenda.Držím s tebou.Team play, no nofair like Aneta;)
22. 3. 2007, 21:59
B-) jenda.k
ó Míša, promiň, že jsem uvrhl tvou diskuzi na úroveň, kterou jsi nechtěl... bylo to ode mě nepochopitelné, sobecké, netolerantní a samolibé.
ale jak jsi mě chtěl urazit, moc se ti to nepovedlo... jak bys vlastně chtěl urazit největšího pohodáře, cool, mírumilovného beránka, frajírka a dlaždiče v jedné osobě?! promiň, že jsem citoval tvá slova. snad na mě nepodáš trestní oznámení kvůli autorským právům.
22. 3. 2007, 21:07
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
to Breathless a možná i pro některé další studenty - nikoliv jako polemika, pouze jako poznámka.
Nabízené semináře by snad neměly být považovány za přípravu k maturitě, tedy k maturitě z konkrétních předmětů. Já je chápu jako nadstandart, který by měl pro zájemce rozšiřovat učivo nad rámec učebních osnov podle jejich vlastní orientace.
22. 3. 2007, 20:39
B-) xxx
Podle me by si meli nekteri profesori uvedomit, ze existuji i jine predmety, nez je prave ten jejich a ze nekteri studenti prave ten jejich predmet moc "nezerou" tak by jim asi meli dat aspon tech par dni pred maturitou pokoj... Jinak souhlasim s tim, ze nase gymnasium je zamereno spise na biologii nez na ostatni predmety a ze by stalo za to pripadne budouci studenty "antibiology" na to pripravit a zaroven tim nalakat pripadne biology.... Diky ;)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)