Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

21. 11. 2007, 18:24
B-) zuzvlc@volny.cz
Kauza Studentská rada
Moji milí, já se omlouvám, že to jako pedagog v tuhle chvíli nevím, nevím, jaké stanovisko zaujmout ke Studentské radě, protože se mě ta kauza nikdy netýkala z hlediska jejich činností a pravomocí (resp. jsem se tím nezabývala). Sypu si tímto popel na hlavu, protože mě to zajímat mělo. Existuje nějaký dokument, který by specifikoval činnosti, resp. pravomoci Studentské rady? Existuje na webu? Vy všichni, kteří se k tomu vyjadřujete, víte o tom něco více? Já se to pokusím zjistit, jinak tato debata na fóru postrádá jakýkoliv smysl. Pokud jsem jakýsi dokument přehlédla na školním webu, omlouvám se, a budu ráda když mě nasměrujete.
21. 11. 2007, 15:00
B-) Weatherman
Já bych tedyv souvislosti s předchozím doporučoval založit nový orgán, zvaný stínová studentská vláda...tedy rada. V případě nespokojenosti s radou současnou by se přešlo na radu stínovou a poté zase zpět. Co vy na to?
21. 11. 2007, 0:10
:-D Mírek aka absolvent
Jak si tak pročítám tuto část GB, je vidno že se opět někomu nelíbí funkčnost studentské rady. Doporučil bych založit něco jako anti-studentskou radu(to tu ještě nebylo) :D Jako lonský absolvent a bývalý člen DKGK musím za svou osobu říci, že jsem za celé 4 roky nepocítil nějakou nadpřirozenou moc, která by mě opravňovala k tomu, abych byl uctíván tancem kolem ohně. :D a dary. V životě sem nebyl na schůzu studentské rady a jak zde bylo řečeno, jako řadovému studentovi mi bylo úplně jedno o čem se zrovna baví. Důležité věci jako Majáles se člověk stejně dozví z rozhlasu.
Jinak nebudu nebudu opakovat vše co zde bylo zmíněno.
Takže přeji Dorce, at se jí podaří udržet opratě SR a pokud by o to dotyčný připomínka a student stály, klidně bych jim něco přenechal, ono je to brzy přejde.Většina lidí v téhle Zemi si jen stěžuje a hrstka z nich s tím něco udělá.

Mírek bývalý student 4.C, člen DKGK (bývalý), nikdy v životě člen SR :D
20. 11. 2007, 14:59
:-) Marek (tiscali cz alt64 ne2dmar)
Cvíbl: Celé je to židovsko-zednářské spiknutí za účelem ovládnutí zeměkoule.
20. 11. 2007, 14:37
:-) Tomášek alias Cio alias Brumla (centrum cz alt64 tomik tech)
Zdárek,
prosil bych nějakého dobře informovaného jedince, jestli by mi mohl prozradit jak je to se zájezdem do Alp. Můj nedobře informovaný rodič, který se pro jistotu nedostavil na informační schůzy, zjistil od jiného "informovaného" rodiče, že každý, kdo jede do Alp musí mít lyžařské vybavení .
Avšak mě bylo panem profesorem Cyprisem řečeno, že pokud si chci vzít jenom snowboard, mohu mít jenom snowboard..
Tak bych se tedy rád zeptal jak to je :)
Předem díky za odpověď
20. 11. 2007, 12:44
B-) Fitek aka Skalenny
K Radě studentů: Je to orgán který si vytvořili studenti sami, aby se tak usnadnila komunikace s vedením školy.
Je pravda, že volba na post předsedy se uskutečňuje ne zcela legitimním způsobem, ale pokud se vám to nelíbí, můžete se pokusit to změnit. Ale výkřiky na školním GB nejsou zrovna nejlepším nástrojem.
K DKGK: Pravomoce v RS mají jako všichni ostatní členové. ANO mají jisté výhody, ale ty pramení z ochraného křídla prof.Pochmanové. Jediná věc, která mi na DK vadila je jeho financování od Rady rodičů,ale to je jiná pohádka.

VÍTĚZSLAV HORÁK
P.S.:Jsem bývalý student (099A), přítel členky DK a nikdy jsem nebyl Členem RS
19. 11. 2007, 22:26
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Ad "rozřazování" profesorů. Ne že by to bylo v mé kompetenci, ale cosi jsem snad vypozorovala. Třídy dostávají v prváku ty profesory, kterým "odešli" studenti 4. ročníků. Dalším kritériem je počet hodin, které chce ten či onen profesor odučit a výuka dalšího předmětu (je-li na škole jediný vyučující čínštiny, bude pravděpodobně učit většinou tu čínštinu a práce na zahrádce, které má jako druhý předmět a které vyučuje 5 dalších kolegů, bude učit málo nebo vůbec). Také zásadně nedostáváme hodiny ve třídách, kde máme své potomky, případně jiné příbuzné. Shrnuto, podtrženo - asi důvody spíše provozní než osobní.
19. 11. 2007, 18:34
:-S zajíček (seznam cz alt64 zajicek8)
Mám nutkání si tady také vylít srdíčko...
Nebudu opakovat to, co napsal Palec, plně s ním souhlasím. Snad bych jen vypíchla, že když už si člověk na něco stěžuje a chce být brán vážně, neměl by zůstávat v anonymitě.
pro Mr.připomínky: Odpověď na Tvou poslední otázku: Byl zde již mnohokrát řečen důvod spojitosti dramaťáku a vedení studentské rady, proto si ho dovolím neopakovat... Pokud bys byl/a alespoň trochu informovaný, věděl/a bys, že předsedkyní studentské rady měla být slečna, která bohužel neprošla komisionální zkouškou. A podotýkám, že NEBYLA členkou dramatického kroužku. Jediným dalším "zájemcem" byla Dorka. Zájemcem, který ví, jak to chodí, je schopný to zvládnout a obětovat tomu svůj volný čas... Očekávám, že napíšeš něco v tom smyslu, že ty si přece zájem měl/a. Ale buď nebyl projeven nebo byl projeven špatným způsobem...
Konec, Hezký večer!!!
19. 11. 2007, 18:23
Cvíbl
Zdravim.
Prosím kohokoliv, kdo mi je schopen odpovědět, aby mi objasnil, podle jakého klíče se ,,rozřazují" profesoři k jednotlivým třídám(nemyslím třídní)-jestli je to výběr naprosto náhodný nebo zde panují určitá pravidla. Nedávno jsem zaslechl, že třídám osmiletého studia jsou nabízeni lepší(kvalitnější,osvědčenější.....) profesoři než třídám studia čtyřletého). Osobně tomu příliš nevěřím, ale nedá mi, abych se nezeptal.....
Díky
19. 11. 2007, 16:42
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Marek: V zásadě souhlasím. Jen bych ještě dodal, že pár jedinců si na studentskou radu velice rádo zanadává - ať už jde o to, že zástupce třídy je *neschopný*, předseda je *pako* nebo předsedkyně byla *zvolena neprávem*.
19. 11. 2007, 16:33
Marek (tiscali cz alt64 ne2dmar)
Co třeba rovnou udělat volby na školního presidenta podle našeho amerického vzoru?
Kandidát by ukázal nějáký svůj program či cíl,
obhájil by svou osobnost
a na závěr by mohl udělat krátký taneček či hudební vystoupení.

Dav by byl spokojen a demokracie zachráněna. Akorát by to chtělo vytvořit nový studentský aparát: volitele.

Nechci urážet nikoho z vás, ale tuctovému studentu je školní rada ukradená, jediné co o ní ví, že se občas schází ve studovně, a že členové mají privilegium si toto oznámení zahlásit rozhlasem. Jinak známky má pořád stejné a párky v bufetu mu stejně nezlevní.
19. 11. 2007, 16:05
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2připomínky: Podle mě funguje, ale velice mizerně. Jsem si toho vědom. Ovšem celkem uspokojivé výsledky zatím poskytne např. Google... V současné době jsou tu jiné problémy prioritní - a ani na ty se mi nedostává času.
Pokud máš k Jarkovi nějaké věcné připomínky, napiš je a nezapomeň připsat své jméno. Já si myslím, že na škole je hodně málo lidí, co jsou ochotni se nechat otravovat schůzemi studentské rady a ještě navíc věnují studentstvu svůj vlastní volný čas mimo vyučování. Také souhlasím s Jarkem, že v dramaťáku je jenom neobvykle vysoká koncentrace aktivních lidí. Pokud není v pořádku něco konkrétního, nemá to nic společného (a v současné době už vůbec ne) s tím, že by Jarek byl nebo nebyl pako.
19. 11. 2007, 15:41
připomínky
to maleček (nebo kdokoli to tu spravuje): zdá se ti, že funguje Vyhledávání?

to jarek smělý: jsi pako?

(otázka na jarka vychází z toho, co tu před chvílí psal)

to jarek smělý (ad2): opravdu si myslíš, že volení předsedů jenom z dramaťáku (DKGKŇYZ...) je nějak opodstatnělé? pokud ano, vraťme se k první otázce na tebe...
18. 11. 2007, 20:12
pe (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)
2sejbinka:
Bylo by dobré napsat o jaké testy se konkrétně jedná.
V naší škole se koná testování v pátek a to je jen pro O4a.
18. 11. 2007, 15:41
sejbinka (seznam cz alt64 riegerova sabina14)
chtela bych vedet jestli jsou tezke ty scio testy,jeden takovy scio test jsem si zkusila na strance scio.cz,ale tam je pouze 1,a pak se opakuje,nevite nahodou i o jine strance,abych si mohla vyzkouset i jine testy nez ten,co jsem uz davno zkousela.?pisu zitra,tak bych rada prosila rychlou odpoved!dekuji
17. 11. 2007, 20:56
B-) ICLL (seznam cz alt64 j smely)
Vážení "studenti",
myslím, že bych se měl k příspěvkům z poslední doby vyjádřit.
Pokud chce někdo mluvit za studenty naší školy, pak jediný kdo na to má právo je právě předseda studentské rady.
Co se týče jeho volby, volba probíhá v rámci studentské rady, proto tam jsou její členové. A nemyslím si, že by se na škole našlo přehršle zájemců o tento post. Je to nevděčná práce. Studentská rada jako taková, je vlastně jen její předseda. To on vše organizuje, není to nic závidění hodného.
Informovanost...každý člen rady by měl ve své třídě mluvit o tom, co se na radě projednávalo, pokud to nedělá, vyměňte ho.
Přeju hodně štěstí Dorce, jako předsedkyni, v řešení tohoto problému.
Předsedové se rekrutují z členů DKGK asi proto, protože jsou tam schopní lidé, kteří chtějí něco dělat...nic jiného v tom není. DKGK nemá "žádné" pravomoce!
S pozdravem, bývalý předseda studentské rady a bývalý člen DKGK Jaromír Smělý
17. 11. 2007, 12:47
:-D lolek
už vidim jak se celá škola shodne na jednom člověku, kterýho nejspíš ani nebude znát...ale je fakt, že když jsme se šli mrknout na SR tak nás Jarek vyhodil...:-D
16. 11. 2007, 20:45
Uibice (seznam cz alt64 holkazvenkova)
4 Studenti a Jana: Členové dramaťáku se podle všeho vyskytují na schůzích Studentské rady, neb si je jejich třídy zvolily jako své zástupce. Pokud má někdo pocit, že je opomíjen, měl by to řešit osobně s předsedkyní, místo anonymních výkřiků na fóru.

Jinak naprosto souhlasím s Weathermanem, dodatek k bodu tři: Zasedání je volně přístupné, sama jsem se tam byla několikrát podívat /za minulého předsedy/, přestože v radě nepůsobím. Pokud máte nedostatečný pocit informovanosti o průběhu zasedání, pak vidím řešení ve výměně zástupce třídy.

Studentka O6A, nečlenka DKGK ani SR
16. 11. 2007, 18:54
Jana
Jako já bych řekla,že to nebyl názor jednoho studenta,neříkám,že naše předsedkyně není kvalitní,ale ty naše schůze...jsou spíše schůze dramatického sboru...ostatní prostě nejsou bráni vážně,protože nejsou z dramaťáku....jako neberte to nějak osobně,ale ty sáhněte do svědomí,co se na těch schůzích dělá...
16. 11. 2007, 18:38
:-D Weatherman
Omezení pravomocí dramatického kroužku? Nejsem jeho členem, ale i přesto bych neřekl, že nějáké právomoci má. Co se týče toho volebního systému, nechápu přesně, jak je to myšleno, nicméně působí to poněkud nereálně. A co se týče většího zpřístupnění zasedání, vidím dvě možnosti: buď se bude naživo přenášet rozhlasem, nebo by se dala určit funkce zapisujícího, který by důslendě zapisoval veškeré dění na radě, kdo co řekl a tak. V rámci objektivnosti by jich muselo být více, řekněme tak dva z každé třídy.

2Studenti: Neber(te) tento příspěvek jako útok, pouze jako kritiku.

Současný student GK, nečlen Dram. kroužku a rovněž nečlen Studentské rady...

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)