Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

23. 11. 2007, 11:04
B-) ICLL (seznam cz alt64 j smely)
to Slobodan Milošević: Pokud máš něco proti mně, jako bývalému předsedovi, není nic jednoduššího mi to říct. Pokud se bojíš příme konfrontace, můžeš mi napsat mail. Nemusíš se skrývat za anonymní přezdívkou na fóru našeho Gymnasia.
Jinak si myslím, že jsi svůj příspěvek psal v amoku. Některé tvé myšlenky mi přijdou nesmyslné. Jdi za Dorkou a řekni ji své výtky...určitě bude ráda.
to all: Je smutné, že se z této debaty stala víceméně kritika celé SR. Ti studenti to dělají vše ve svém volnu. Mohli by si o velkou přestávku povídat s přáteli a místo toho sedí v klubovně. A co potom doma...no nic. Smutné...
23. 11. 2007, 8:05
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
2JLC: Studentske volno? To prece funguje, ba primo kvete. Staci nahlednout do tridnic.
23. 11. 2007, 6:49
:-) Weatherman
Dobrý pocit?
22. 11. 2007, 22:44
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Weatherman: Já jsem úplně nejvíc privilegovaný student - mohu měnil obsah školního webu. Mám ti to slovo opravit? :-) A co za to? :-D
22. 11. 2007, 22:42
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Slobodan Milošević: Námitka! Zavádějící!
O dětech v Africe v poslední době na tomto fóru nikdo nic neříkal. Možná čteš jiné fórum, zkus se podívat, jestli nepatří tvůj příspěvek do diskuze spíš tam.
"Nakonec svými řečmi o tom jak toho pro školu moc udělali..." Na to bych měl dvě otázky. 1) Kolik členů SR tu diskutovalo? 2) Kdo tady říkal, kolik toho pro školu udělali?

Druhá námitka! Sugestivní.
"Ať už stojíte na jakékoliv straně "barikády", měli by jste si uvědomit, že to tak je." "Tím chtěl tedy autor naznačit: 'Ano vy anonimní Studenti, máte pravdu'" Pokud někdo s tvým názorem souhlasí, uvědomí si, že to tak je. Pokud někdo nesouhlasí, uvědomí si, že to tak není. To, co by *měl* dělat nejde jednoznačně rozhodnout - proto se tu tahle diskuze vede. Co chtěl autor uvedenou citací naznačit, to si opět přebere každý sám.

Námitka! Zkreslování faktů.
"Dokonce se tady někdo snažil nenápadně vyhrožovat..." "Jelikož k tomu, abych mohl něco ovlivnit musím do rady vstoupit, avšak když do ní vstoupit nemůžu..." Nikdo tu nikomu nevyhrožuje. Předsedkyně SR podle mého soukromého názoru chtěla naznačit, že z druhé strany oné zmiňované "barikády" se to dobře kritizuje, ale už tam není snaha a vlastní iniciativa něco zlepšit. Jako bych opět sledoval film Dovolená s Andělem - radit umím, ale hrát ne.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Demokracie#Podoby_a_formy_demokracie
SR je orgán nepřímé demokracie. Pokud do tohoto orgánu nejsi zvolen, neztrácíš žádný podíl na možnosti ovlivnit výsledky jednání, jen nemáš možnost (i když tím si nejsem jist) být přítomen vlastnímu jednání. Celá škola se do studovny prostě nevejde. Názor můžeš prezentovat zástupci své třídy a ten s ním může vyrukovat na schůzi. Tak můžeš SR ovlivnit a ani nemusíš být jejím členem.

Myšlenka na vytvoření a sepsání nějakých oficiálních stanov SR určitě není špatná. Jen mi přijde, že je velice smutné, že k tomuto kroku musí dojít z důvodu nesmyslných bojů o nulovou moc, mizivá privilegia a snahy o hledání problémů tam, kde nejsou.
22. 11. 2007, 22:28
:-D Weatherman
No to jsem zvědav jak mě Miloševič zepsuje za slovo debyaty...
22. 11. 2007, 22:27
:-D Weatherman
Až na to že to asi měli být rubáše... Dodal bych, že budou mít dále za povinnost nosit na břiše i na zádech velký transparent: "Nepokusím se převzít vedení školy" a v případě členů DK budou v rukou držet tabulku s nápisem: "Jsem člen Dramatického Kroužku a mám zvláštní pravomoci ve Studentské Radě."

ad. 2Slobodan Milošević: Nechci se tvářit jako puntičkář, ale anonymní se píše s Y.
ad2. opět 2Slobodan Milošević: Myslím, že ten kdo ztratil smysl debyaty nejsme my...
22. 11. 2007, 22:27
Jörgen
Od studentské "rady" (potažmo Dorky) očekávám, že mi bude chodit "radit" o písemkách z biologie. To by myslím byla první věc, kterou by pro mě SR udělala.
22. 11. 2007, 21:45
:-D Marek (tiscali cz alt64 ne2dmar)
Navrhuji, aby zástupci tříd a členové školní rady nosili rubše označené žlutým nápisem SR a byl jim zakázán vstup do bufetu, kanceláře a používání toalet a automatů.
Nebo co po nich teda vlastně chcete?
22. 11. 2007, 21:38
:-S Slobodan Milošević
Názory vás všech jsou určitě zajímavé. Ale nakonec jsme dohadami a pokřikováním přeslechli o co vlastně jde a co bylo účelem rozpoutání této debaty.
Názor, tedy takový malý dopis, který stál na začátku této debaty měl upozornit na takovou menší vznikající nadvládu určitých studentů (Studentské rady a DK), kteří postupem času v této debatě dospěli k tomu, že jsou na tom hůř než děti v Africe.
Nakonec svými řečmi o tom jak toho pro školu moc udělali a jak nakonec všechno krásně funguje i bez písemných stanov potvrdili původní tvrzení - že jsou takoví malí diktátoři a vlastně Hitler toho stejně jako oni taky moc nechtěl ne?!
Ať už stojíte na jakékoliv straně "barikády", měli by jste si uvědomit, že to tak je.
Dokonce se tady někdo snažil nenápadně vyhrožovat:
"Jménem Dorky Gremlicové, současné předsedkyně studentské rady, mám vzkázat, že kdokoliv není spokojen s pravomocemi DKGK nebo studentské rady, měl by se se stát jejich členem.
Formulace nejspíš není přesná, ale pokud jsem smysl zprávy dobře pochopil: Pokud chcete kritizovat cizí pravomoce, zkuste si je sami, ale se vším všudy."
Tím chtěl tedy autor naznačit: "Ano vy anonimní Studenti, máte pravdu"
Jelikož k tomu, abych mohl něco ovlivnit musím do rady vstoupit, avšak když do ní vstoupit nemůžu, tak nic neovlivním a ještě div nedostanu vynadáno od "velkého bratra", že jsem se o to pokusil!
Avšak je samozřejmě pravdou, že je také hodně studentů, kteří o takové věci zájem nemají, tím však nemůžete zaujímat názor, že o to nemá zájem nikdo. Myslím, že studenti gymnásia jsou v tomto ohledu vždy více angažovaní než jiní studenti.
Shrnuto, podtrženo:
Proti současné předsedkyni nic nemám (akorát proti bývalému předsedovi), proti dramatickému kroužku také ne, když se bude starat o hraní si a ne o řízení školy. Jsou zde však určité výhrady k vedení Studentské rady, protože slovní domluvou dnes nefunguje nic - viz účtenky u pokladny, taky by se vám nelíbilo, kdyby vám někdo něco naúčtoval a slíbil vám, že je to tak správně a k případné reklamaci si vás bude pamatovat, potom příjdete a vlastně zjistíte, že jste tam podle nich nikdy nebyl - z čehož je patrné, že vše musí být na papíře.
Určitě si podle vaší rady taky posvítím na zastupitele naší třídy.
Jinak trochu řádek na zamyšlení.

22. 11. 2007, 21:29
:-D CJL-Jindřich-o99a (seznam cz alt64 jlibovicky)
Nicméně mohla by si třeba nová, "na poctivých právních základech" postavená, rada studentů vymínit právo udělat studentské volno jakožto obdobu volna ředitelského a jako bonus by pro zajištění lepší lepší pozice při "vyjednávání" s vedení školy mohla mít právo vyhlásit stávku. No řekněte, nebylo by to úžasné... :P
22. 11. 2007, 21:18
B-) BeeJay (O99A) (seznam cz alt64 t-pack)
Prazdniny nastesti nejsou (pokud vim) ani v kompetenci vedeni skoly, natoz nejake studentske rady...
22. 11. 2007, 20:20
B-) Mírek aka absolvent
Koukám, že pořád někdo chce něco sepisovat. Nejspíš doby, kdy se dalo lidem věřit, že mají rozum asi odzvonili a nebo tu možná ani nebyli? To vážně věříte tomu, že studentská rada je něco jako vláda? POkud já vím, je to opravdu jen prostředek, jak komunikovat s vedením a je jenom na vedení školy, zda názor příjme či ne. Čímž se asi zase nastolí otázka pro nenechavce, kteří by chtěli pomocí Studenstké rady prosadit třeba delší prázdniny :D
22. 11. 2007, 15:49
B-) Weatherman
2Palec: Ano, to je zřejmě konečné řešení.
22. 11. 2007, 11:47
roh (ex o99a) (centrum cz alt64 romanhajek)
to nessik: Míše řeknu. Vskutku loni odmaturovala, studuje na přírodovědě, ale nejsem si jist, zda bude mít o vápence zájem, vzhledem k tomu, že inklinuje k imunologii a takovým věcem :-P jinak mail miselka@tiscali.cz platí
22. 11. 2007, 10:26
Lajlatu zahratátin
Já myslím, že by alespoň psaná pravidla ohledně funkcí SR měla být sepsána, aby nedocházelo k nedorozumění a byl nastolen řád. Protože chaos není nic příjemného. Samozřejmě je otázka, kdo by byl ochoten to sepsat... (Ovšem netvrdím, že bych měla něco proti SR.)
21. 11. 2007, 20:49
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Weatherman: Já bych vůbec všechny lidi na škole rozdělil do studentských rad. Každá by měla svoje schůze jindy, čímž by se znemožnilo konání jakýchkoliv výkladových hodin a písemných prací a každý by byl spokojen. ;-)
21. 11. 2007, 20:43
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2zuzvlc: Myslím, že nic oficiálního neexistuje. Aspoň to není sepsáno. Možná se mýlím, ale pokud vím, celá studentská rada je věc ústní dohody a tolerance vedení školy.

Jménem Dorky Gremlicové, současné předsedkyně studentské rady, mám vzkázat, že kdokoliv není spokojen s pravomocemi DKGK nebo studentské rady, měl by se se stát jejich členem.
Formulace nejspíš není přesná, ale pokud jsem smysl zprávy dobře pochopil: Pokud chcete kritizovat cizí pravomoce, zkuste si je sami, ale se vším všudy.
21. 11. 2007, 20:31
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Nessík: Míša loni odmaturovala. Po pravdě řečeno ani nevím, kam šla dál. Asi jediný kontakt, který na ni mám je miselka@tiscali.cz. Nevím ani to, jestli je funkční.
21. 11. 2007, 19:58
:-) Nessík (seznam cz alt64 nessik)
Ahoj Lidičky, dověděl jsem se o člověku jménem Michaela Pavlíková. Vyhrála 2. místo v soutěži SOČ za práci o Pašijové draze. V tomto koutu znám každý kámen. Já se zabývám hlavně jeskyněmi v Českém krasu a tak mohu nabídnout komukoliv , kdo má zájem vstup do podzemí a informace v oboru speleologie Českém Krasu. Kdyby Michaela P. měla zájem o vápencové oblasti, rád se podělím.
Nessík

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)