Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

26. 11. 2007, 21:52
Hanuman (seznam cz alt64 martinradl)
4 Scotie: a co ty tak taky pěj chvalozpěvy jasnej recept
26. 11. 2007, 19:10
B-) zuzvlc@volny.cz
Studentská rada - jak už jsem psala, sama jsem se zmýlila v definici, asi není možné studentské radě definovat povinnosti a pravomoci, protože to vždy vyplývá z nějaké právní instituce, což studentská rada není. Teoreticky by mohla být , ale vůbec si nemyslím, že by to prospělo věci.
Opravdu si myslím, že v tuhle chvíli by Dorka a další členové rady měli definovat, jaké jsou cíle Studentské rady. To je nesmírně obtížné (nejobtížnější) a já bych to nadále nerada řešila na tomto fóru (takže mi případně pište na moji e-mail adresu).
Jasná definice cílů je to nejdůležitější, co potřebujete, bez nich postrádají veškeré aktivity smysl. Každá aktivita má mít svůj cíl. Tohle prosím není můj výmysl, takhle funguje svět a veškeré dění v něm. A Vy se účastníte aktivně dění ve škole, abyste se to naučili.
Příklad:
Pyžamový den? Proč se to dělá? ..............no, nevím, tak třeba chceme se pobavit... Byl z toho nějaký výstup na školní stránky?
Majáles - tam bych za sebe definovala cíl docela přesně, ale definujte si ho Vy....
Atd.

Pokud byste se o tom chtěli pobavit, nabízím týden 3.- 7.12.
Nejsem žádný spasitel, ale možná bych v některých oblastech mohla být nápomocna.

26. 11. 2007, 19:02
B-) Arkan
Myslím, že je to asi to nejlepší řešení, na kterém se tato celá diskuse shodla - tedy vytvoření Stanov a jednacího řádu SR.
Jeden takový dokument bych měl přímo pro tyto účely, nejsem však členem SR.
25. 11. 2007, 0:14
Scotie
Hanuman: Sandra si z němčiny nic jinýho nezasloužila ani před tim.
24. 11. 2007, 12:56
Hanuman (seznam cz alt64 martinradl)
Moje chyba sandra by si po tomhle článku nezasloužila z němčiny už nic jinýho než jedna
24. 11. 2007, 12:44
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Jarek: Výborně. :-) Takže kdo se o to postará? Asi to bude chtít vytvořit návrh - měl by se o to postarat někdo, kdo chod studentské rady dost dobře zná, tedy někdo ze současných nebo bývalých členů. Měly by se tak přesně vymezit práva a povinnosti SR a zároveň účel její existence (taková studentská ústava). Návrh by mohl vzniknout i společným úsilím na některé ze schůzí. Musela by ho odsouhlasit jednak SR a jednak vedení školy.
24. 11. 2007, 12:24
B-) ICLL (seznam cz alt64 j smely)
Palec: Vůbec se tomu nebráním. Bylo by to samozřejmě přínosem. Studentská rada opravdu funguje na dobré slovo, ale funguje. Sepsání jejich stanov, by zřejmě nezměnilo nic na jejím chodu, ale zabránilo by diskuzím o její potřebnosti.
Bára: Ano, napsal jsem, že SR je její předseda. Protože není přesně určeno, kdo by měl organizovat její záležitosti. Tudíž, jakožto nejaktivnější člen, vše dělá její předseda. Doufám, že se to časem změní. Já jsem to nedokázal. Za to jsem měl dost starostí s odpůrci SR, antistudentská rada atd.
24. 11. 2007, 11:06
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Věra Scheirichová: No právě... :-(
2Hanuman: Autorka je pod článkem podepsaná. Jenom se podívat. :-)
24. 11. 2007, 10:51
B-) Hanuman (seznam cz alt64 martinradl)
Teď sem si přečet článek o výletě do Norimberku docela by mi zajímalo kterej lezec ten článek psal fakt síla
24. 11. 2007, 10:42
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Palec: No jistě. Mě osobně by to zajímalo (nejen SR, všechno, cos jmenoval). Jen problém s "krmiči" se tim asi moc nezmění.
P.S. Omlouvam se timto všem, kteří marně čekají na známky z fyziky na netu - jsem už přes týden marod a z domu nemám přístup. Snad v úterý (těšte se!).
23. 11. 2007, 21:52
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
ad můj poslední příspěvek: Ještě mě napadlo, že jednání SR přímo souvisí s chodem školy, tudíž by alespoň provizorně v případě zájmu mohly zprávy ze schůzí vycházet jako ostatní aktuality typu Norimberk, Den otevřených dveří a Dárcovství krve.
23. 11. 2007, 21:48
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2zuzvlc: Souhlasím. Pokud jde o nápad vytvořit elektronickou nástěnku studentské rady, dostal jsem ho už před delší dobou. Vůbec by nebylo od věci mít jako podsekce školního webu stránky biologického kroužku, dramaťáku, studentské rady a školního časopisu. Jenomže je tu problém. Já se budu namáhat, abych udělal podmínky pro vznik těchto podsekcí, a nikdo je pak nebude plnit obsahem. Nebude člověk, který by byl zároveň literárně schopný a ochotný obětovat ještě další čas navrch.
Upřímně řečeno podobně končí i známkování na internetu - a to se jedná o oficiální součást výuky. Nepravidelná aktualizace, některé profesory k zapsání známek musí tlačit aktivnější kolegové...
Zkrátka není takový problém vytvořit příležitost, ale je problém najít někoho, kdo by se jí chopil.
23. 11. 2007, 20:22
:-) zuzvlc@volny.cz
Milí studenti, možná jsem zbytečně zasáhla svým dotazem ohledně "pravomocí" studentské rady do Vaší debaty. Ze své zkušenosti s podobnými aktivitami vím, že do dobrovolné práce "navíc" se nikdo moc nehrne, takže kritiku ze strany těch, kteří se nezapojí, pak takový aktivní člověk považuje za poněkud nespravedlivou.
Slovo "pravomoci" jsem nepoužila právě vhodně. Spíše jsem měla si použít slovo "aktivity".
A možná jeden návrh - kdyby na školním webu mohla být sekce "informace ze (schůzek) studentské rady". Možná by se to celé zpřehlednilo, i když by to pro někoho byla práce navíc.
23. 11. 2007, 18:11
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Bára: Možné to je. Ptám se ho přímo, abychom se nemuseli dohadovat, co by ASI odpověděl. :-)

2Weatherman: A na co vlastně? :-P
23. 11. 2007, 17:45
B-) Weatherman
2Palec: Zapomeň na to...
23. 11. 2007, 17:06
Bára
pardooon takovy chyba! melo byt Jarkovi!!!
23. 11. 2007, 17:06
:-D Bára
Palec: Jarkovy by se asi vymezování práv moc nelíbilo, když tu před pár dny napsal, že studentská rada je vlastně jen její předseda... :D
23. 11. 2007, 16:48
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2ICLL: Nejspíš jenom chtěl provokovat. Tato debata se ale aspoň trochu snaží být konstruktivní. Co ty říkáš na přesné a sepsané vymezení pole působnosti a pravomocí studentské rady?

2Weatherman: Dobrý pocit? Mám ti tam přidat nějaké hrubky? :-D
23. 11. 2007, 16:44
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2BeeJay: Je rozdíl mezi člověkem, který je padlý na hlavu, a člověkem, kterému záleží na tom, co se ve škole děje. Nikdo jiný ve třídě zájem starat se o studentské akce nemá; potom takový člověk cítí jako správné obětovat svůj vlastní čas a energii kolektivu. Členství v SR je tedy dobrovolné rozhodnutí, ale kdyby to za ně někdo jiný byl ochoten vzít, třeba by se ho rádi vzdali.
23. 11. 2007, 13:29
BeeJay (O99A) (seznam cz alt64 t-pack)
@ICLL: Clenstvi v SR prece dobrovolne a pokud by jeji clenove radsi travili velkou prestavku jinak, pak jsou budto padli na hlavu a nebo tim argumentujes naprosto zbytecne, protoze maji priority jinde...

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)