Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

16. 1. 2008, 19:09
:-D sáje
2 lool:no já se přiklánim k táje no...je to obrovský peklo...jestli ti nejde fyzika a chemie na základce,tak nám mužeš věřit,že to byla procházka růžovym sadem...ale ted to bude procházka se satanem...jak zmínil táje...pořádně si to rozmysli,jestli podstoupíš takový peklo...:D
16. 1. 2008, 19:00
:-) táje
2 lool: hele, fakt fyzika, nejtěžší na světě, skoro se to nedá zvládat, opravdu strašný peklo a chemie, pro boha o tom radši ani nemluvit a to slovo nezmiňovat, jinak poznáš dotek samotnýho satana:D...
16. 1. 2008, 18:25
:-) Lool
Ahojky. Chtěla jsem se zeptat, jak těžká je tu chemie a fyzika.. Moc mě ty předměty nebaví a nejdou mi.. Předem díkky
13. 1. 2008, 17:58
:-D Mírek aka absolvent
Já ze své zkušenosti mohu jen doporučit zmíňovaný seminář z matematiky a fyziky v podobě dvouletého semináře(I když mé výsledky nebyli mnohdy lepší jak stupeň 3), všem kteří o něm uvažují. Jelikož oba dva se vzájemně doplňují a mají velký přínos, pro budoucí studenty škol tehnického zaměření. (matfyz přepokládá, podle mého názoru i trochu nadání)
Náplň semináře je totiž jakýsi nadstandard (předpokládám u všech typů seminářů) a předpokládá hlubší zájem o problematiku předmětu.
Lidem, kterým alespoň trochu učarovala matematika a fyzika seminář doporučovat snad ani nemusím, ti jsou již jistě rozhodnutí a všem ostatním bych doporučil vybrat si cokoliv jiného, pokud z těchto nechcete maturovat a zabývat se tím dále i na VŠ.
12. 1. 2008, 15:42
BeeJay (O99A) (seznam cz alt64 t-pack)
K seminari z matematiky se muzu vyjadrit jako byvaly clen dvoulete skupiny pani doktorky Minarikove - hodiny byly vynikajici, naucen jsem byl vic nez dostatecne. Ackoliv styl vyuky jaksi v porovnani se standardy matfyzu (myslim hlavne formalni stranku matematiky) pokulhaval, na stredoskolskou uroven to bylo myslim uplne akorat. Jedine, co mi s odstupu hodne vadi je to, ze na seminari se cele dva roky delala latka potrebna pro pochopeni funkci (binarni relace, zobrazeni) a potom jen funkce, vlastnosti, limity, derivace a integraly, coz je alespon u me vse matematicka analyza a kousicicek diskretni matematiky. Naprosto chybi algebra (kterou lehce oliznete ve forme analyticke geometrie v bezne matematice). Myslim, ze algebra je ze "zakladu" matematiky asi nejtezsi na pochopeni a nejnarocnejsi na predstavivost ("vypocitejte vzdalenost bodu od nadroviny v sestirozmernem prostoru" je pro me ted to nejlehci z celeho predmetu).

Myslim, ze mistnim osnovam chybi (z toho, co se hodi na stredni skolu podle meho nazoru do seminare) pokrocilejsi operace s maticemi (inverzni matice, nasobeni matic, transpozice...) a ruzne veci kolem toho, coz zabere ze zacatku hodne mechanickeho pocitani, jehoz trenovanim ztrati student na vysce dost casu - potom by mel vic casu na snahu pochopit obtiznejsi casti algebry.

Neni to vsechno z moji hlavy, vyplynulo to z debaty se spoluzaky z gymnasia i se soucasnymi spolustudenty, kteri na skole meli algebru a napriklad naopak ani na seminarich nederivovali.

Idealne by se seminar mohl jeden rok tykat funkci a druhy algebry, nebo tak. Vim, ze existoval seminar 'algebra', ale ten byl casto bez zajmu, protoze spousta studentu nevedela, co je ceka :)
12. 1. 2008, 13:23
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Terka: Děkuji. Snad to chytnu dobře. :-)
12. 1. 2008, 12:52
Terka
2Palec : Co se týče fyziky, máme stejné informace - moje spolužáci měli pí.prof.Hanušovou a myslím, že to muselo být peklo :)... ( nechci nikoho urážet, takže pokud se kdokoli cítí dotčený, ozvěte se, je to jen otevřený názor a zkušenosti, které se určitě někomu budou hodit). Každopádně pokud chceš maturovat z matiky, popřípadě tě čekají přijímačky ( ačkoli všechno se dá zmáknout, zvlášt ty přijímačky), matika by měla být jasnou volbou. Ale přeji hodně, hodně štěstí s pedagogem. I toto můžu hodnotit pouze z doslechu od spolužáků, ale pokud vím, za nás byl seminář z matiky na tři skupiny s různými kantory a spokojená byla pouze jedna skupina ( samozřejmě jsem nemluvila se všemi, člověk se tady musí vyjadřovat úplně přesně :)
12. 1. 2008, 12:33
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Terka: Zajímavé... Asi mám zkreslenou představu - semináře sleduji jenom z předmětů, ze kterých bych chtěl maturovat. MAT, FYZ, IVT, ANJ... Něco si z toho vyberu (tedy ANJ na maturitu budu muset, ale seminář nevím, a z CJL seminář nechci). Bohužel více než dva semináře si vzít nejde (dvouleté). Počítal jsem s matematikou a programováním (výše zařazeným do IVT), ale z babských drbů se ke mně doneslo, že druhý jmenovaný seminář za moc nestojí. Na fyziku s profesorkou Hanušovou mám také záporné ohlasy (těžko říct, jak by to vypadalo s jiným profesorem). Takže zatím jsem pevně rozhodnutý jen pro matematiku a zbytek je ve hvězdách. :-)
12. 1. 2008, 9:41
Terka
Volba semináře by se měla podle mého názoru trochu opírat o budoucí volbu maturitního předmětu, ale u nás to není nic, co by bylo nutné. Samozřejmě z předmětu, jako je zeměpis, se dá odmaturovat i bez semináře, popřípadě stačí jednoletý ( který byl s p.prof.Železným jedním z předmětů, na který jsem se v čtvrtáku těšila). Ale na druhou stranu- dost blbě se maturuje např. z matiky, pokud seminář neabsolvujete a nechcete se mermomocí všechno učit sami. Ano, jde to( že, Jára? :), ale myslím, že mnohem lepší varianta je na ten seminář přihlásit a potom z něho čerpat ( pokud natrefíte na toho správného pedagoga) ještě další roky na vysoké. Ale myslím, že tohle se týká opravdu jen pár předmětů ( matika, možná fyzika? Opravdu nevím...) Jinak radši volte podle toho, co vás baví, protože mě k maturitě opravdu pomohl ze seminářů pouze již zmiňovaný p.prof. Železný, díky němuž jsem se prakticky nemusela moc připravovat. Každopádně se připravte na zklamání... Nechci malovat čerta na zeď, ale u nás se tohle projevovalo u většiny lidí ze třídy. Jinak pro přehled jsem maturovala CJL, ANJ, ZEM a ZSV, semináře jsem měla dvouletý VSAJ ( pí.prof.Kolářová), KSV ( pí.prof.Petrová) a ten zemák na jeden rok.
11. 1. 2008, 23:43
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2CJL: Ahá... Tohle mi jednou kolega Marek posílal. ;-) No jo, já klidně otročit budu, ale rozhodně ne vesmírným lidem. :-)
11. 1. 2008, 20:54
Beruška
Já jsem hrozně ráda, že na tenhle gympl chodím 5 let, za tu dobu jsem se stihla seznámit se staršími spolužáky a zjistit o volitelných předmětech něco víc, než plán učiva a jméno vyučujícícho (to totiž visí na nástěnkách při zápisu). Nevím, jestli je to dobrá rada, koneckonců o pravdivosti jejich výpovědí se nemůžu přesvědčit, nicméně vzhledem k mým občasným školním aktivitám jsem se na 1 seminář dostala a zjistila jsem, že hodně záleží na vyučujícím...
BTW napadlo mě: nešlo by zastoupení volitelných předmětů mezi všemi zvýšit? 20% výuky ve čtvrťáku mi přijde málo.
11. 1. 2008, 19:03
:-D CJL-Jindřich-o99a (seznam cz alt64 jlibovicky)
Palec: Narážel na toto... http://www.vesmirni-lide.cz/obr_bar2000/obr2000.jpg
11. 1. 2008, 18:17
nina (seznam cz alt64 Nina spitalnikova)
to je škoda..(..a nemáte někdo na ní email či tel číslo?
11. 1. 2008, 18:10
já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Palec: O seminářích se také budu teprve rozhodovat, ale nemyslím si, že to bude podle toho, co budu potřebovat na vysokou... a už vůbec ne podle toho, z čeho chci maturovat. Nicméně spát na lavičce v temné místnosti s elektronovým mikroskopem a centrifugou také plánuji: - )
11. 1. 2008, 17:29
:-D Weatherman
Nikdo...ale...možná...
11. 1. 2008, 15:48
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Cody: Teď nevím, na co přesně narážíš. Dost lidí se takhle snaží rýpat do mého vztahu k počítačům, ale předpokládám že tobě se nebude líbit můj přístup k mrtvým spisovatelům nebo historii... Každopádně nepředpokládám, že tak dopadnu. Ale kdo to ví?
11. 1. 2008, 8:22
B-) Cody (centrum cz alt64 Debilpako)
Palec: A proto budeš jednou žít v temné komoře, s kápí na hlavě a budeš pracovat za vzduch, jídlo a šaty.
11. 1. 2008, 7:28
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Jára: Dostat se je jedna věc... O:-) Pokud někdo zvládá levou zadní, může si dovolit kdeco. Sám jsem druhák, takže se seminářem ještě osobní zkušenost nemám, ale za těch šest let, co tu jsem, aspoň tuším, co se kde bude probírat. Semináře jdou nad rámec běžné výuky (alespoň trochu) - vždycky je tedy lepší si vzít nějaký z oboru, ve kterém se budu rozvíjet dál. Kdybych si vzal ZSV, DEJ a CJL, všechno z nich zapomenu. Nějaké základní povědomí o tom, co se bere v ZSV, mám. Dějepis nepovažuji za příliš důležitý. Čeština pro mě znamená víc pravopis, gramatiku a syntax než pár set let mrtvé spisovatele.
11. 1. 2008, 3:11
:-D Jára (O99A) (post cz alt64 x28)
Semináře: Pověry!!!
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že na matfyz se lze dostat s dvouletými ZSV, DEJ a jednoletým CJL, hehehe
10. 1. 2008, 23:13
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Andys: O ničem nevím.

2Jenny: Pravděpodobně máš na mysli semináře. Ty samozřejmě nejsou jenom tak. Seminář je potřeba volit podle předpokládaných maturitních předmětů, které si zvolíš, a tedy i podle toho, jakou vysokou školu chceš studovat. Informace o nástěnkách není žádná fáma. Až přijde čas na výběr seminářů, "zástupec" to vyhlásí a postaví vedle hlavní nástěnky seznamy, kde se každý podepíše pod seminář, kam chce chodit. Obvykle to zabere dva modré panely, které jinak okupují různá biologické projekty nebo výtvarná díla (všiml jsem si, že jeden už nastálo stojí vedle učebny 50).
Podle dnešního vyjádření prof. Přibilové je času na vybírání seminářů ještě poměrně hodně.
Celkem důležitá je informace, že každý student si musí vybrat právě dva semináře.

2Beruška: Asi dal. :-) To by ovšem musel udělat někdo kompetentní. Seznam letošních seminářů ještě s nejvyšší pravděpodobností není hotový. Každý rok je nabídka mírně odlišná, ale pro představu stačí i jakákoliv starší.

2nina: Prof. Baleková tu už neučí. Zajímavé, že se opět odvolávám na prof. Přibilovou, ale dnes nám tvrdila, že prof. Baleková tento ústav opustila jen dočasně. (Předpokládaný návrat za tři roky.)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)