ze života školy

Fotbal VG 2024 okresní kolo hoši

V pondělí 7.10.2024 se pod naší organizací uskutečnilo po delší době okresní kolo ve fotbale hochů vyššího gymnázia.

Soutěže se zúčastnil velmi slušný počet 9 škol. Ty byly rozděleny do 3 tříčlenných skupin, vítěz postoupil do semifinále, týmy na 2. místech si zahrály o poslední volné místo v semifinále, poslední týmy poté již dále nepokračovaly.

V 1. utkání jsme jednoznačně porazili SZŠ a VOŠZ Kladno ("Zdrávku") 8:0, kdy střelecky zazářil Dvořák - 4 branky, dále skórovali Varhulík, Hrudka, Miler a poslední gól si soupeř vstřelil sám. Následně nás čekalo utkání proti Obchodní akademii Slaný. Vedli jsme 1:0 brankou Janáta, zhruba v polovině utkání se však odehrála velmi nepříjemná situace. Došlo ke střetu útočícího hráče OA s naším brankářem Štěpánem Pastrňákem, který bohužel vyústil ve velmi vážné zranění obličeje Štěpána. Pro toho musela přijet RZS a následně jsme se pod tíhou okolností rozhodli v utkání již nepokračovat a ponechat skóre 1:0.

V semifinále, které se odehrálo až po obědě, jsme se již trochu vzpamatovali z nepříjemného ranního zážitku a nastoupili proti soupeři z SPS a VOŠ Kladno ("Průmky"). Ve vyrovnaném utkání byl soupeř nakonec kvalitnější v zakončení a brankami ze závěru jsme podlehli 0:2.

Utkání o 3. místo se dle rozpisu již nehrálo, pouze jsme si v souboji zklamaných zakopali penalty proti poraženému z druhého semifinále - SOŠ a SOU Dubí. Rozstřel byl velmi dramatický, nakonec se našemu náhradnímu brankáři Filipu Cábovi podařilo chytit 2 penalty, a tak jsme se mohli radovat ze zisku pomyslných bronzových medailí. Penalty proměnili: Hrudka, Varhulík, Debroise, Dvořák, Janát a Miler.

Ve finále triumfovalo družstvo Sportovního gymnázia nad naším semifinálovým přemožitelem a zaslouženě se mohlo radovat z vítězství a postupu na kolo krajské, které se koná příští týden v Poděbradech.

Pořadí:
1. Sportovní gymnázium Kladno
2. SPŠ a VOŠ Kladno
3. Gymnázium Kladno
4. SOŠ a SOU Dubí

Turnaj proběhl za příjemného počasí na velmi dobře připraveném hřišti ve Pcherách. Stínem samozřejmě bylo zmiňované zranění, všichni na Štěpána myslíme, někteří jsme ho hned po turnaji navštívili v nemocnici. Zanechali jsme mu pohár za 3. místo s přáním co nejrychlejšího uzdravení a návratu do školních lavic i na sportovní stadiony.

Soupiska družstva v galerii, za pomoc děkuji žákům 1. ročníku - pomezním rozhodčím Zbožínkovi, Fuchsovi, Stárovi a děvčatům Horáčkové a Štorkánové, které se podílely na bezchybné organizaci turnaje.

Vedoucí družstva: Robert Pečonka