ze života školy

Volby do školské rady

Vážení rodiče a zletilí studenti,

v souladu s ustanovením § 167 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů a na základě Volebního řádu školské rady svolává přípravný výbor volbu dvou zástupců nezletilých žáků a zletilých studentů a žáků do školské rady.

Zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci a studenti mají právo v těchto volbách volit z níže uvedených kandidátů, kteří souhlasili s uveřejněním kandidatury.

K jejich zvolení je nutné, aby kandidát získal nadpoloviční většinu hlasů oprávněných osob zúčastněných ve volbách. Za platné je možno považovat volby, kterých se účastní alespoň jedna třetina oprávněných osob.

Volby se uskuteční ve dnech 2.–6. 10. 2024 prostřednictvím informačního systému Bakaláři.

Z předešlého procesu navržení kandidátů vzešli tito kandidáti:

 

1. Daniel Ďuračka, zletilý žák, třída 4.A

Z minulého školního roku má několikaměsíční zkušenost s členstvím ve Školské radě Gymnázia Kladno. Důvodem jeho opakované kandidatury je reprezentace názorů žáků, kterým stejně jako jemu nejsou lhostejné věci týkající se naší školy.

 

2. Jiří Kasner, zákonný zástupce nezletilého žáka druhého ročníku čtyřletého studia

Má již dlouholeté zkušenosti s členstvím ve školské radě na základní škole. Důvodem jeho kandidatury je především reálná možnost podpory vztahů a spolupráce mezi školou, zřizovatelem a studenty.

Nezvolí-li zákonní zástupci nezletilých žáků nebo zletilí žáci a studenti a pedagogičtí pracovníci školy stanovený počet členů školské rady ani na základě opakované výzvy, jmenuje zbývající členy školské rady ředitel školy

Za přípravný výbor

Mgr. Martina Eichlerová, ZŘ školy

Oznámení o termínu konání voleb do školské rady