ze života školy

Atletika VG 2024 – krajské kolo hoši

Po devíti dnech od okresního kola (více zde: https://www.gymnasiumkladno.cz/prispevky/atletika-vg-2024-okresni-kolo/) se na stejném místě, tedy kladenském Sletišti, uskutečnilo kolo krajské. Díky triumfu nad ostatními kladenskými školami si účast vysloužili naši chlapci. Závodilo se ve stejných disciplínách - 100m, 400m, 1500m, vrh koulí, skok daleký, skok vysoký, štafety 4x200m.

Bohužel jsme se museli vyrovnat s několika absencemi hojně bodujících závodníků - Jun a Bečka odjeli na školní zájezd do zahraničí, Debroise byl nemocný a Chaloupka si zlomil prst, což náš výkon muselo nutně poznamenat. Přeskupili jsme některé disciplíny, povolali nové členy a snažili se opět bojovat ze všech sil.

Počasí nám tentokrát ukázalo svou odvrácenou tvář a prakticky celé závody se odehrávaly za mírného deště, což negativně ovlivňovalo výkony naše i soupeřů. Skok vysoký se dokonce uskutečnil v sousedící atletické hale.

Naše bodové součty nakonec stačily na konečné 5.místo. Sluší se dodat, že krajská kola se v našem kraji konají dvě - naše západní a již včera se uskutečnilo východní kolo na stadionu v Kolíně.

1. Gymnázium Příbram Dorostenci 8781,00
2. SPŠ Emila Kolbena Rakovník Dorostenci 7962,00
3. GFP Neratovice Dorostenci 7837,00
4. OA a SPgŠ Beroun Dorostenci 7801,00
5. Gymnázium Kladno Dorostenci 6832,00

Naše pouť v této tradiční soutěži tedy stejně jako v minulém roce skončila v krajském kole. Našim závodníkům děkujeme za výborné a snaživé výkony. Jak bylo uvedeno minule, většina z nich preferuje jiná sportovní odvětví a dnes to již proti většině atletů z ostatních škol bohužel nestačilo.

Odkaz na výsledky: https://online.atletika.cz/vysledky/77691/0/2

Reprezentovali nás žáci uvedení na soupisce v galerii.

Vedoucí družstva
Robert Pečonka