Cambridgeské zkoušky

Cambridge exams B2 a C1

Naše škola je přípravným centrem pro mezinárodně uznávané zkoušky Cambridge English Qualifications a zároveň partnerskou
školou autorizovaného zkouškového centra AKCENT, international House Prague.
(dále jen Akcent)

Učitelé v rámci výuky angličtiny připravují své studenty na možnost složení mezinárodních zkoušek z angličtiny Cambridge English B2 First (dříve FCE) a Cambridge English C1 Advanced (dříve CAE). Žáci, kteří mají o složení zkoušek zájem a rádi by se připravovali ještě intenzivněji, mohou navštěvovat i dvouletý přípravný seminář ve třetím a čtvrtém ročníku.
Od školního roku 2018/2019 mají naši studenti možnost skládat tyto certifikáty Cambridge English přímo na našem gymnáziu ve spolupráci s autorizovaným zkouškovým centrem AKCENT. Zároveň pořádáme pro naše studenty každým rokem na podzim zkoušky nanečisto – tzv. mock testy. Při mock testech studenti zjistí, zda se blíží úrovni, kterou by rádi složili, a mají ještě několik měsíců na zlepšení svých případných slabin, které se často v průběhu mock testů také ukáží.

Certifikáty v obou zmíněných úrovních mají celoživotní platnost, ovšem některé univerzity u nás i v zahraničí uznávají tyto certifikáty jen s maximálně dvouletou platností. Proto je dobré dělat si certifikát co nejpozději a využít tak studia k dosažení co nejvyšší úrovně. Certifikát s úrovní B2 i C1 lze využít i jako náhradu profilové maturitní zkoušky z anglického jazyka.

Spolupráce se zkouškovým centrem AKCENT a zkouška přímo u
nás ve škole má pro naše studenty několik výhod:

  • Poplatek za zkoušky je nižší než např. u British Council.
  • Zkoušku můžete složit v prostorách školy, bez dojíždění, v jeden den (některá jiná zkoušková centra zkoušku rozkládají a na ústní musíte dorazit v jiný den)
  • Ústní část zkoušky studenti skládají s někým, koho ze školy znají, a kdo je v přibližně stejném věku.
 

Získání těchto jazykových certifikátů s celoživotní platností usnadňuje přístup ke studiu na vybraných vysokých školách v České republice i k účasti na mezinárodních projektech a studijních stážích. Tyto certifikáty jsou rovněž vyžadovány pro studium na vzdělávacích institucích v zahraničí (nejen v anglicky mluvících zemích). V dnešní době jsou nezbytným předpokladem pro získání zajímavého zaměstnání a základním požadavkem na pracovním trhu.

Celkový přehled úspěšnosti našich studentů ve zkouškách Cambridge English od školního roku 2018/2019 až po současnost naleznete v přiloženém dokumentu.

Aktuální informace k nejbližším plánovaným zkouškám

Zkoušky nanečisto – tzv. mock testy

Ve středu 25. 9. 2024 ve 14.00 budou mít studenti naší školy možnost zkusit si zkoušky Cambridge English nanečisto (úroveň B2 nebo C1). 

  • Registrace i zkouška samotná proběhnou poprvé online.
  • Ke zkoušce se můžete hlásit v termínu 9. – 13. 9. odesláním soukromé zprávy v Teamsech paní profesorce Mandlíkové.
  • Poté budete v Teamsech přidáni do speciálního týmu, kde najdete další informace.
  • Cena zkoušky včetně ústní části, která proběhne již tradičně za 2-3 týdny po části písemné, je 650,- Kč.
 
V případě dalších dotazů se obraťte na paní profesorku Mandlíkovou, kabinet č. 36.